TOKİ´den Kocaeli Gebze Şekerpınar Yoksul Grubu Projesi (112 Adet Konut) Konut Seçim ve Gayrimenkul Satış Sözleşmesi İmzalama İşlemleri Duyurusu

Toplu Konut İdaresi Başkanlığından Kocaeli Gebze Şekerpınar Yoksul Grubu Projesi (112 Adet Konut) Konut Seçim ve Gayrimenkul Satış Sözleşmesi İmzalama İşlemleri Duyurusu

KOCAELİ GEBZE ŞEKERPINAR YOKSUL GRUBU PROJESİ
(112 ADET KONUT)

KONUT SEÇİM VE GAYRİMENKUL SATIŞ SÖZLEŞMESİ İMZALAMA
İŞLEMLERİ DUYURUSU

T.C.
BAŞBAKANLIK
TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI
(TOKİ)

KOCAELİ GEBZE ŞEKERPINAR YOKSUL GRUBU PROJESİ
(112 ADET KONUT)

KONUT SEÇİM VE GAYRİMENKUL SATIŞ SÖZLEŞMESİ İMZALAMA
İŞLEMLERİ DUYURUSU

 

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Kocaeli Gebze Şekerpınar´da inşa ettirilmekte olan ve hak sahipleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından belirlenmiş olan 112 adet konutun 73 adedinin, seçim işlemleri 02-04 Ekim 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Söz konusu projede Hak Sahibi olan vatandaşlarımız, TOKİ Web Sayfası, www.toki.gov.tr.´ de ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nde ilan edilen Konut Seçim ve Sözleşme imzalama programı doğrultusunda ;

Konut Seçim işlemlerini, 73 adet hak sahibi 02-04 Ekim 2006 tarihleri arasında A11, A12, A13 bloklarda yer alan toplam 84 adet konuttan, Metroplan Müş.ve Müh.Ltd.Şti.´nin Gebze Şekerpınar TOKİ Şantiye Binasında,
Gayrimenkul Satış Sözleşmesi İmzalama işlemlerini, 03-05 Ekim 2006 tarihler arasında T.Halk Bankası A.Ş. Gebze Şubesinde, gerçekleştirilecektir.
Konut Seçim işlemlerini tamamlayan hak sahibi, Konut Seçim Tutanağını ibraz ederek bir sonraki gün bankada Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayarak, seçtiği konutun masraflarını (Damga Vergisi ve BSMV ile birlikte Banka komisyonu) yatıracaktır.

Hak sahiplerinin konut seçimi ve sözleşme imzalama işlemleri sırasında aşağıdaki belgeleri getirmeleri gerekmektedir. Belgeleri eksik olan hak sahiplerine seçim yaptırılmayacaktır.

T.C. Nüfus Cüzdanı veya nüfus cüzdanı yerine geçen fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi ve bu belgenin bir adet fotokopisi, T.C. Kimlik numarası, Vergi Sicil numarası, ve Başvuru Formu fotokopisi (Şube tarafından kişinin dosyasında saklanacak.)
Konut seçimine hak sahibi gelemeyecekse, adına konutu seçecek kişi için düzenlenmiş, “Adıma Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalamaya yetkilidir” veya “Adıma, Gayrimenkul alımı ile ilgili her türlü belgeyi imzalamaya yetkilidir” ifadesini içeren noter tasdikli Vekaletname ve vekil olan kişinin Nüfus Cüzdanı veya yerine geçen belge.
Ayrıca hak sahipleri;

İlan edilen günde, kendi seçim sırası geçtikten sonra, farklı bir saatte seçim yapmak üzere gelirse, o gün için belirlenen hak sahipleri seçimlerini tamamladıktan sonra, seçim yapabileceklerdir.
Kendisine bildirilen günden daha sonraki günlerde sözleşme imzalama işlemleri bitmeden işlem yapmak üzere gelirse, o gün için belirlenen alıcılar işlemlerini tamamladıktan sonra seçim yaparak sözleşme imzalayacaklardır.
Tüm konut seçim işlemleri bitene kadar gelmeyen kişiler konut alma haklarını kaybedeceklerdir.
Konutlar, 1 oda 1 salon nitelikli olup brüt 62,32 – 66,28 m2  büyüklüktedir.

Konutlar, peşinatsız ve borç bakiyesinin aylık taksitleri halinde 240 ay boyunca ödenmesi koşulu ile satılacaktır.

Sözleşmeler ilan edilen şerefiyeli konut satış bedelleri üzerinden imzalanacaktır. Sözleşme imzalama işlemleri T.Halk Bankası A.Ş. Gebze Şubesinde gerçekleştirilecektir.

Taksit ödemeleri, konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olana göre artırılacaktır. İlk dönemsel artış konut teslim tarihine göre İdarece belirlenecektir.

Şerefiyeli konut satış bedellerine, KDV, Banka Komisyonu (BSMV ile birlikte) ve Damga vergisi dahil edilmeyecek olup bu tutarlar hak sahibi olacaklara aittir.

Konutlar Sözleşme tarihinden itibaren 18 ay içerisinde teslim edilecektir. 

Konutların anahtar teslimi, İdarece belirlenecek program dahilinde gerçekleştirlecektir.

Anahtar teslimi öncesinde, KDV Kanunu uyarınca şerefiyeli konut bedelinin %1´i oranında KDV ayrıca alıcılar tarafından ödenecektir.

Gayrimenkul satış işlemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.

Konut satış bedellerine, KDV, Banka Komisyonu (BSMV ile birlikte) ve Damga vergisi dahil edilmemiştir. Bu tutarlar hak sahipleri tarafından ödenecektir.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN :
TOKİ Web Sayfası, www.toki.gov.tr ve Bilgi Hattı : 0 312 565 2095, 565 2096, 565 2097  565 2098

Bizi;
sosyal medyada takip edin!