Tiyatro Okulu mülakatları sonuçlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu bünyesinde önümüzdeki ay açılacak Tiyatro Okulu için yapılan mülakatların sonucu açıklandı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen ve 32 başvurunun yapıldığı mülakatta, 19 adayın başarı sağladığı belirtildi.

KAZANAN İSİMLER
Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş, Tiyatro Okulu Sorumlusu A.Yaşar Özveri, oyuncular Tardu Flordun, Meltem Özsavaş ve Tarık Keskiner`den oluşan mülakat komitesi, adaylardan şiir, şarkı ve doğaçlama gibi çeşitli dallarda yeteneklerini sergilemelerini istedi. Dün (Çarşamba) açıklanan sonuçlara göre, Muharrem Dalfidan, Begüm Demir, Mert Asker, Dilek İren, Zeynep Bulut, Burcu Yaman, Ahmet Varlı, Gül Gültekin, Mihriban Tandoğan, Reyhan Koyuncu, Emre Işık, Cengiz Söğüt, Fatih Güvercin, Melike Yağız, Damla Yeşilova, M. Cem Şen, Yeşim Sarıer, Uğur Salih ve Lokman Akkurt mülakatı kazanan isimler oldu.

ÜCRET ÖDEMEYECEKLER
Tiyatro Okulu`nda dersler, sezon sonuna kadar devam edecek. Bu eğitim için hiçbir ücret ödemeyecek olan öğrenciler, sezon sonunda çeşitli oyunlar sahneleyerek performanslarını sergileyecek. Eğitim süresinin haftada 2 gün, 3`er saat olması planlanıyor. Öğrencilerin alacağı dersler ise daha çok tiyatronun bel kemiğini oluşturan doğaçlama, vücut dili, diksiyon, drama, tiyatro tarihi gibi konuları kapsıyor.

KENDİLERİNİ KEŞFETMELERİ İÇİN
Tiyatro Okulu`nun sorumluluğunu yürütecek olan A. Yaşar Özveri, amaçlarının tiyatroyu sevdirmek olduğunu söyledi. Özveri, içinde potansiyel bulunan kişinin kendini keşfetmesine yardımcı olduklarını ifade etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!