“TİS için uzlaşmadan yanayız”

Yerelsen Genel Başkanı Karaloğlu, Büyükşehir için yürütülen görüşmeleri masada tamamlamak istediklerini söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Yerelsen, yetkili bulunduğu Derbent ve Uzunçiftlik belediyelerinde toplu iş sözleşmesini imzaladı. İmza törenlerine katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Yerelsen Genel Başkanı Münir Karaloğlu, Büyükşehir`de yürütülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerini çözüme kavuşturmak için uğraş verdiklerini belirtti.

“BİNDİĞİMİZ DALI KESMEYİZ”
Belediye-İş 1 Nolu Şube Başkanı Osman Suat Kalyoncu`nun da hazır olduğu törende konuşan Yerelsen Genel Başkanı Münir Karaloğlu, işçi sendikasıyla birbirine rakip olan, birbirini çekiştiren iki kurum olmadıklarını ifade etti. Karaloğlu, “Biz aynı dalın üzerindeyiz. Bindiğimiz dalı kesmek gibi bir niyetimiz yok. Eğer bindiğimiz dalı kesersek hep beraber düşeriz. Hem iş veren, hem de işçi düşer. Bu açıdan çok iyi gibi gözüken sözleşmeyi imzalamak başarı değildir. İş verenin zamanında ödeyebileceği sözleşmeyi imzalamak başarıdır. Biz Büyükşehir Belediyesi`ni, işçisine 18 trilyon borcuyla devraldık. Şu ana kadar da Büyükşehir ve İSU işçisine yaklaşık 12 trilyon borcu taksitlere bölerek ödedik. Her şey dışardan görüldüğü gibi değil” dedi.

“PROBLEMLERDEN KURTULACAĞIZ”
Karaloğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Toplu iş sözleşmeleri ne benim, ne de belediye başkanımızın profesyonel işidir. Bu özel uzmanlık gerektiren bir iştir. Biz Yerelsen`i kurmakla belediye başkanlarımızın ve bizlerin mesailerinden bu konuya zaman ayılmasını engellemiş olduk. Aynı zamanda sözleşmelerden kaynaklanan hukuki problemlerden de kurtulmuş olacağız. Belediye başkanlarımıza Yerelsen ile yaptıkları görüşmelerde verdikleri destek ve duydukları güvenden ötürü teşekkür ederim. Bu destek ve güvenin olumlu sonuçlar doğurduğunu hep birlikte görüyoruz, görmeye de devam edeceğiz.”

“AMAÇ MASADA BİTİRMEK”
Devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerini masada bitirmekten yana olduklarını belirten Karaloğlu görüşmelerin grev ya da Yüksek Hakem Kurulu ile sonuçlanmasını istemediklerini ifade etti. Çeşitli belediyelerde imzaladıkları sözleşmelerin, Yerelsen`in uzlaşmadan uzak bir tavır sergilemediğini gözler önüne serdiğini dile getiren Karaloğlu, “İşçi sendikalarının yaklaşımlarıyla Büyükşehir Belediyesi`ndeki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin de olumlu sonuçlanacağını umut ediyorum” ifadesini kullandı.

DERBENT`TE MAAŞLAR 800 YTL
Öte yandan Derbent Belediyesi`nde 40 işçiyi ilgilendiren sözleşmeye imzaları, iş veren adına Yerelsen Genel Başkanı Münir Karaloğlu, işçiler adına ise Belediye-İş Sendikası 2 No`lu Şube Başkanı Bayram Özkan attı. Sözleşmeyle ortalama 550 YTL olan belediye işçilerinin maaşı, 800 YTL`ye yükseltildi. 1 Ocak 2006 ile 31 Aralık 2007 arasında geçerli olan sözleşmeye göre, önümüzdeki yıl işçi maaşlarına enflasyon oranında zam yapılacak. 

ÖZKAN`DAN ÖZEL TEŞEKKÜR
İmza töreninde konuşan Belediye-İş 2 Nolu Şube Başkanı Bayram Özkan, bugünkü şartlarda iyi bir anlaşma yaptıklarına dikkat çekti. Yerelsen`in önceki dönemde iş kazası geçiren bir belediye işçisi için son derece pozitif bir yaklaşım sergilediğini belirten Özkan, Yerelsen yetkililerine bu tutumlarından ötürü teşekkür etti. Derbent Belediye Başkanı Zafer Arat da, sözleşmenin hem belediye hem de işçiler açısından en iyi şartlarda sonuçlandığına değindi, “Önemli olan bu ücretleri zamanında verebilmek” dedi.  

UZUNÇİFTLİK`TE MAAŞLAR 900 YTL
Uzunçiftlik Belediyesi`ndeki 63 işçiyi ilgilendiren yeni sözleşme ile ise ortalama 750 YTL maaş alan işçiler, yıl başından itibaren geçerli olmak kaydıyla 900 YTL ücret alacak. Uzunçiftlik Belediye Düğün Salonu`nda gerçekleştirilen törende konuşan Genel-İş Toplu Sözleşme Daire Başkanı İsmail Özdamar, sözleşmenin olumlu sonuçlanmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Uzunçiftlik Belediye Başkanı Yaşar Sönmez ise, “Ben çok iyi bir sözleşme imzaladık demiyorum. Ancak mevcut şartlarda en iyi sözleşmeyi imzaladığımıza inanıyorum. Herkes ne alabileceğini, ne vereceğini iyi bilmeli” diye konuşmalı. Törende, Genel-İş Sakarya Şube Başkanı Yakup Ören ve Kocaeli Şube Başkanı Gürol Güçlü de hazır bulundu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!