´Tır tiyatro´ kuruldu

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, köy ve ilçelere gidebilmek için bir ilke imza attı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu bünyesinde "Tır tiyatro" kuruldu. Tiyatroyu ilçe ve köylerde yaşayan çocukların ayağına götürmek amacıyla gerçekleştirilen proje gereği oluşturulan "Tır tiyatro" da ilk oyun bu akşam (16 Ağustos Salı) Fuar alanı içinde gerçekleştirilecek.
 
28 YERDE OYUN SAHNELEYECEK
Kocaelinin ilçe ve köylerinde yaşayan çocukların ulaşım, maddi olanaksızlık gibi nedenler yüzünden tiyatrodan mahrum kalması, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaşı harekete geçirdi. Gezici çocuk tiyatrosu kurarak, çocukların ayağına tiyatroyu götürme amacıyla başlatılan proje gerçekleştirildi. Satın alınan tırın kasası sahneye dönüştürülerek oluşturulan gezici tiyatro ile, bütün ilçe ve beldelerde olmak üzere 28 ayrı yerde oyunlar sahnelenecek. İlk olarak "Savaş Düşlerimi Çaldı" adlı oyun sahnelenecek.
 
SAĞLIK TARAMASI VE HEDİYE
Gezici tır tiyatrosu ile oyunların sahneleneceği yerleşim yerlerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlık taraması da yapılacak. Tır tiyatrosu ile birlikte oyun sahnelenecek olan köye veya ilçeye gidecek olan sağlık ekibi, burada öncelikli çocuklar olmak üzere sağlık taraması yaptıktan sonra, çocuklara hediyeler dağıtacak. Gezici tır tiyatrosunda tanıtım amacıyla ilk oyun bu akşam (16 Ağustos Salı) saat 20.00de Fuar alanı içindeki SEDAŞ yanındaki açık alanda gerçekleştirilecek.
 
TÜRKİYEDE İLK
Kırsal alanda yaşayan ve tiyatro yüzü görmemiş çocukların yararlanması için geliştirilen proje Türkiyede ilk olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, hedeflerinin sanatı her köşeye yaymak olduğunu ifade etti. Projenin mimarı Şehir tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş, "Kocaeli genelinde çeşitli nedenlerle tiyatroya gidemeyen çocukların ayağına biz gitmeyi hedefledik. Bu ülkemizde bir ilk olacak. Tüm ilçe ve köylerimizi gezeceğiz. Muhtarlar aracılığı ile çocuklara ulaşıp, onları tiyatro ile buluşturacağız. İlk etapta çocuk oyunlarımız sahnelenecek. Fakat zaman içinde diğer oyunlarda gezici tiyatromuzla halkımızın ayağına kadar gidecek. Hem eğlendirici, hem eğitici oyunları tercih edeceğiz" dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!