“Tilkiden tavuk kümesine bekçi olmaz”

Başkan Karaosmanoğlu, Gültepe halkına Yuvacık Barajı`nı anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit´in Gültepe Mahallesi´nde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla sohbet sırasında Yuvacık Barajı´nı anlatan Başkan Karaosmanoğlu, Türkiye´de yoksulluğun nedenini yolsuzluklara bağlarken, tilkiden tavuk kümesine bekçi olmayacağını ifade etti.

“YOLSUZLUK, YOKSULLUK GETİRDİ”
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, vatandaşlarla yaptığı sohbet toplantısında yapılan hizmetleri anlattı. Sadece Kocaeli´nin değil, Türkiye´nin çok zor durumlardan bu günlere geldiğini belirten Karaosmanoğlu, yolsuzlukların önüne geçilmesi ile yoksulluğun giderek ortadan kalktığını ifade etti. Karaosmanoğlu, “Fakirliğin, yoksulluğun sebebi yolsuzluktur. Türkiye´de bankalara soyuldu, yolsuzluklar yapıldı. Bunların bedelini hep beraber ödedik” dedi.

“TİLKİDEN BEKÇİ OLMAZ”
Konuşmasında Yuvacık Barajı´nda yaşanan olayı anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, küresel ısınma gibi küresel bir vurgunun yaşandığını belirtti. Karaosmanoğlu, “Tilkiden tavuk kümesine bekçi olmaz. Yaparsanız böyle oluyor işte” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi gelirlerinin bazı kişilerin ağzını sulandırdığını belirten Karaosmanoğlu, “Oysa kişi başına düşen miktara baktığınızda eskiden bugünkü paranın on kat fazlası geliyordu. İzmit´in köylerine gidin bakın her yere hizmet gidiyor. Bize bu kadar hizmete nasıl para yetiştirdiğimizi soruyorlar. Paramız bereketlendi. Çünkü biz yetimin hakkını koruyoruz. Sizin hakkınızı kimseye peşkeş çekmiyoruz” dedi.

“BU BARAJ CİNAYETTİR”
Kocaeli´ni bugün susuzluğa mahkum edenlerin, insanların dini inançları ile “Allaha dua etsinler baraj dolar” şeklinde alay ettiğini hatırlatan Karaosmanoğlu, “Bakın gerekirse yağmur duasına da çıkarız. Ben sürekli dua ediyorum sizde dua edin. Allah dualarımızı kabul edecek. Bu baraj bir cinayettir. Baraja 7 yılda hazinenin ödediği para 1,5 milyar dolar. 2014´ün sonuna kadar da ödeyeceğiz, siz ödeyeceksiniz. Doğmamış çocuklarınız ödeyecek” sözleri ile tepki gösterdi. Su sorununu çözeceklerini anlatan Karaosmanoğlu, bütün yerel kaynakları devreye soktuklarını, yeni çözümler için çalıştıklarını ifade etti.

Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice´de takım ruhu içinde çalışma yaptıklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi´ne hizmetleri için teşekkür etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!