Teminat yakana kırmızı kart

Büyükşehir Belediyesi yeniden ihale açılmasına neden olan firmalara taviz vermiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği ihalelerde taviz vermeyen tutumunu sürdürüyor. Özellikle toplu taşım konusunda sıkça ihaleye çıkan Büyükşehir, şartnameye uymayarak teminat yakan firmalara göz açtırmıyor.

İHALEYE TEKRAR GİREMEDİLER
Söz konusu tavırla ilgili somut örnek ise salı günü yeniden çıkılan Şekerpınar-Gebze hat ihalesinde yaşandı. Nisan ayında Şekerpınar-Gebze güzergahındaki 4 hat için tek tek ihaleye çıkan Büyükşehir Belediyesi, kısa bir süre sonra ihaleleri kazanan firmaların teminatlarını yaktığını belirledi. Bu durum karşısında yeniden süreci başlatan Büyükşehir, teminat yakan firmalara tekrar ihaleye girme yasağı getirdi.

KARALOĞLU MÜDAHALE ETTİ
Yeniden çıkılan Şekerpınar-Gebze 4 hat ihalesine Genel Sekreter Münir Karaloğlu başkanlık yaptı. İhale sırasında teminat yakan firmalardan birinin teklif verdiği belirlendi. Durum karşısında ihale idari şartnamesinin 7. maddesi gereği işlem yapıldı ve teminat yakan firma, ihale kapsamında çıkarıldı. Genel Sekreter Karaloğlu, “Sözleşme gereği teminat yakan firma bir daha Büyükşehir ihalelerine katılamaz. Şartname açık” ifadesini kullandı.

ŞARTNAME DE İZİN VERMİYOR
Büyükşehir Belediyesi´nin ciddi bir kurum olduğunu belirten Karaloğlu, “Gelip ihalelere giriyorsunuz, muhammen bedeller ortada. Sizden kimse yüksek paralar teklif etmenizi de beklemiyor. Bu paraları teklif edip sonra teminat yakıyor ve ihalenin yeniden gerçekleşmesini istiyorsunuz. Teminat yakıp tekrar ihale yeniletmek, etik bir davranış değil. Kaldı ki şartname de buna izin vermiyor” şeklinde konuştu.

860 BİN YTL´YE KİRALANDI
Öte yandan daha önce tek tek ihaleye çıkılan Gebze-Şekerpınar hatları bu defa toplu olarak ihale edildi. Muhammen bedeli 500 bin YTL olan 4 hat için 3 firmadan teklif geldi. İhalede en yüksek teklifi 860 bin YTL ile Seyit Çelik vererek, 4 hattı 10 yıllığına kiraladı. İhalede Hilal Meşrubat 828 bin, Çolakoğlu Emlak İnşaat da 705 bin YTL teklif verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!