TEM´e 67 bin ağaç

Büyükşehir Belediyesi, otoyolun Kocaeli geçişine binlerce ağaç dikecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin yeşil atağı sürüyor. Son iki yılda D-100 karayolunun Kocaeli geçişini, baştan sona yeşillendirip ağaçlandıran Büyükşehir Belediyesi, aynı çalışmayı TEM Otoyolu`nda da uygulamaya hazırlanıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü ve sanayicilerin katkılarıyla gerçekleştirilecek proje kapsamında, 70 km`lik TEM güzergahına yaklaşık 67 bin ağaç dikilecek, 133 hektarlık alan yeşillendirilecek.

YEŞİL OTOYOL PROJESİ
Çayırova ile Sapanca arasında gerçekleştirilecek Yeşil Otoyol Projesi`nin tanıtımı, dün İzmit Grand Yükseliş Otel`de yapıldı. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaeli Milletvekilleri Nihat Ergün ve Eyüp Ayar, Vali Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve Büyükşehir üst düzey yöneticilerinin katıldığı tanıtımda, çok sayıda iş adamı da hazır bulundu.

8.1 METREKAREYE ÇIKACAK
Sinevizyon gösterisinin ardından proje hakkında teknik bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş, ağaçlandırma çalışmasının ilimizdeki sanayi kuruluşlarının katkısıyla gerçekleştirileceğini ve katkı sağlayan firma isimlerinin tabelalarla ilan edileceğini kaydetti. Soydabaş ayrıca proje ile ilimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarının 7.1`den 8.1 metrekareye yükseleceğini açıkladı.
Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan da Yeşil Otoyol Projesi ile havanın temizleneceğini, gürültü kirliliğinin azalacağını ve sürücülerin göz zevkinin artırılacağını kaydetti.

“PATİNAJ YAPMIYORUZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarının önemine değindi. Kocaeli`nin her bölgesinde yeşilin her tonunun görülmeye başlandığını dile getiren Karaosmanoğlu, “Bir yıl öncesine kadar pek çok yerde görüntü çok kötüydü. Biz yaptığımız çalışmalar ile kötü görüntüleri ortadan kaldırdık. Bu nedenle bazı bozuk sesler bizim moralimizi bozmuyor. Bilakis güç ve enerji veriyor, azmimizi daha da artırıyor. Biz artık patinaj yapmıyoruz, yürüyoruz” dedi.

“HEDEFE KİLİTLENDİK”
Başkan Karaosmanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Atatürk`ün dediği gibi biz hedefimizden gözümüzü ayırmıyoruz. Alt ve üst yapısı ile kentimizin daha güzel bir şehir olmasını arzu ediyoruz. Bu değişimi hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu proje bu değişim yolunda atılmış çok önemli bir adımdır. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Bizi;
sosyal medyada takip edin!