Tekvandocular 14 madalya kazandı

İller arası Tekvando Şampiyonası´na 18 sporcuyla katılan Büyükşehir Kağıtspor takımı başarılı sonuçlar aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Tekvando İl Temsilciliği`nin ortaklaşa düzenlediği İller arası Tekvando Şampiyonası`nda, Büyükşehirli Tekvandocular madalyaları topladı. Takım halinde 3. olan tekvandocular, 14 madalya elde etti.

4 ALTIN, 3 GÜMÜŞ VE 7 BRONZ

Geçtiğimiz cumartesi Karamürsel Spor Salonu`nda yapılan şampiyonada, İstanbul Tuzla, Zonguldak, Adapazarı Büyükşehir, Bursa Nilüfer, Yalova, Bilecik Bozüyük ve Büyükşehir Kağıtspor kulüpleri yarıştı. Şampiyonaya 18 sporcusuyla katılan Büyükşehir Kağıtspor, erkeklerde 3 altın 5 bronz, bayanlarda ise 1 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı. Genel sıralamada erkekler kategorisinde İstanbul Tuzla Belediyesi 27 puanla birinci olurken, yine aynı puana sahip Zonguldak Belediyesi hakem kararıyla ikinci oldu. Temsilcimiz Büyükşehir Kağıtspor ise 26 puan alarak şampiyonayı üçüncü tamamladı. Bayanlarda ise, Bursa Nilüfer Belediyesi 22 puanla birinci sırada yer aldı. Zonguldak Belediyesi 19 puanla ikinci, Büyükşehir Kağıtspor da 18 puanla üçüncü oldu.

SAKATLIKLAR ŞAMPİYONLUĞU ENGELLEDİ

Büyükşehir Kağıtspor`un ağır siklette yarışan başarılı sporcusu Kasım Yıldırım, Türkiye şampiyonasında geçirdiği sakatlık bölgesinden tekrar darbe alarak müsabakaya devam edemedi. Bir başka sporcumuz Hüray Güner de kazandığı yarı final karşılaşması sırasında kolundan sakatlık geçirdi. Sakatlığının ciddi olması nedeniyle antrenör Cemal Temel, Hüray`ın final karşılaşmasına çıkmasına izin vermedi. Bu iki sporcunun talihsiz bir şekilde sakatlık geçirmesi, Büyükşehir Kağıtspor`un şampiyonluk için gereken puanları alamamasına neden oldu. Şampiyonanın mola sırasında Dünya Hapkido takımları şefi Sang-Hoon Kim tarafından bir gösteri yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor`un spor faaliyetlerine gösterdiği ilgi nedeniyle, Kocaeli`nden gelen daveti kırmayan ünlü Hapkido ve Tekvando ustasının yaptığı gösteri, izleyenlerin beğenisini kazandı.

HEDEF MAYIS ŞAMPİYONASI

Şampiyonada Büyükşehir Kağıtsporlu sporcuların verdiği mücadeleden memnun olduklarını ifade eden antrenör Cemal Temel, “Kasım ve Hüray`ın talihsiz bir şekilde sakatlanması şampiyon olmamızı engelledi. Ancak şampiyonaya katılan 17 sporcumuzun 14 tanesinin madalya kazanması bizleri son derece mutlu etti. Şimdiki hedefimiz ise Mayıs ayında başlayacak olan minik ve yıldızlar şampiyonası. Çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

İller arası yapılan şampiyonada alınan sonuçlar:

Adı Soyadı Kilosu Derecesi

Yeliz Yaman 63 1.
Tarık Şen 48 1.
Naci Dalman 67 1.
Behlül Deniz 78 1.
Gamze Yaman 67 2.
Hüray Güner 55 2.
Asuman Pişkin 59 2.
Esra Tarhan 46 3.
Vedat Gökçe 45 3.
Doğan Can Batır 51 3.
İsa Gündağ 63 3.
Gürkan Atalı 72 3.
Kasım Yıldırım 84 3.
Merve Çolak 52 3.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!