Tedbirsizliğin faturası ağır

Başkan Karaosmanoğlu Ağrı Dağı´na tırmanacak ekibin tanıtımında konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 17 Ağustos Marmara Depremi`nde yaşamını kaybedenlerin anısına Ağrı Dağı`na tırmanacak olan Kocaeli Doğa Sporları Kulübü (KODOSK) üyesi dağcıların tanıtım kokteyline katıldı. Kokteylde bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu “Maalesef ülkemizde tedbirsizliğin faturasını ağır bedeller vererek ödüyoruz” dedi.

KURTARMANIN ÖNEMİ
Dernek binası olmamasına karşın en aktif derneklerden biri olan Kocaeli Doğa Sporları Kulübü (KODOSK) önceki akşam Venüs Restaurant`ta 17 Ağustos anısına anlamlı bir kokteyl düzenledi. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan “17 Ağustos Marmara Depremi`nde Yitirdiklerimiz Anısına Ağrı Dağı Zirve Tırmanışı” tanıtımı yapıldı. Kulüp Başkanı Hakan Tanta, depremin yıl dönümünde saat 03,02`de 5.165 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı`na yapılacak olan tırmanışın amacını anlatırken, ölü sayısının artmasına neden olan insanlara mesaj vermek amacında olduklarını söyledi.

TEDBİRSİZLİK EN BÜYÜK CEZA
Kokteylde bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yaşanan acıların önüne geçmek için tedbir almak gerektiğini söyledi.  Karaosmanoğlu, “17 Ağustosta yaşananların altında ne vardı? Hepimizin sorumluluğu var mı yok mu? Peki faturayı devlete mi çıkaralım? Hayır. Şahısların, mimarların, mühendislerin hiç mi suçu yok?  Binalarımızı geleceği düşünüp de deprem gerçeğini de unutmadan yapsak sorun kalmazdı. Yani tedbiri önceden almak gerekirdi. Ben dağcı arkadaşlarımızın anlamlı bir mesaj verecekleri inancındayım. Bu mesaj insanlarımızın tedbir almasını sağlar umarım. Bakın Kandıra sahillerine, her yıl bir çok insan yaşamını yitiriyordu. Gönüllü arkadaşlarımız sayesinde yüze yakın insan kurtarıldı. Bu önlemi almasaydık bu gün kurtarılmış olan 100 insan aramızda olmayacak, bir çok yürek yanacaktı. Bu olay bile alınan küçük bir tedbirin ne kadar önem taşıdığının göstergesidir. Tedbirsizlik, umursamazlık bize çok büyük acılar yaşatıyor” şeklinde konuştu.

“ETKİNLİK BÜYÜK ÖNEM KAZANDIRIYOR”
Göceye katılan ve Türkiye`de “Deprem Dede” olarak anılan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, deprem sonrası Gölcük`te verdiği konferanstaki anısını anlattı.  Konferans sonrası küçük bir kızın kendisine yaklaşarak “Siz daha öce neredeydiniz? Sen bu bilgileri daha önce anlatsaydın şimdi annem ve babamı kaybetmeyecektim” dediğini hatırlatan Işıkara, “Başkan`ın dediği gibi geleceği düşünüp deprem gerçeğini unutmamalıyız. Korunma ve tedbir alma kültürünü artık topluma aşılamalıyız” uyarısında bulundu.

TIRMANIŞA KATILACAKLAR TANITILDI
Konuşmaların ardından Ağrı Dağı`na yapılacak tırmanışa katılacak olan ekip üyeleri kokteyle katılanlara tanıtıldı. Tırmanışa dernek başkanı Hakan Tanta, ikinci Başkan Özer Özgüven, Dr. Hakan Erton, Halil Sayın ve Adem Mert`in katılacağı belirtildi. Ayrıca konuklara derneğin arama ve kurtarmada kullandıkları ekipmanlar ve araçlar gösterildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!