Tavşantepe için heyelan uyarısı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Zemin Araştırma Yönergesi, Cuma günü Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde düzenlenen bir seminerle tanıtıldı.

MALZEMEDEN ÇALMAYALIM
İlçe ve ilk kademe belediyelerinin ilgili birimleri ile Jeofizik, Jeoloji ve  İnşaat Mühendisleri Odası üyelerinin katıldığı seminerin açılış konuşmasını, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş yaptı. Soydabaş büyük bir deprem yaşayan kentimizde zemin etütleri ile zemin çalışmalarının çok önemli olduğunu belirtti. Depremde en büyük kaybın malzemeden çalınması sonucu meydana geldiğini kaydeden Soydabaş, “Büyükşehir Belediyesi olarak şu anda yeterli elemanımız ve bilgi birikimimiz mevcut. Alt yapı çalışmalarımızı büyük oranda bitirdik. Depremin afet olmasını istemiyorsak, yaptığımız işlerde iş ahlakını elden bırakmamamız, malzemeden çalmamamız gerekiyor” dedi.

BİRLİKTE HAREKET EDELİM
Daha sonra söz alan İmar Daire Başkanı Gökmen Mengüç, Büyükşehir Belediyesi olarak oda yöneticileri ve alt belediyelerle birlikte hareket etmek istediklerini ifade ederken, Deprem ve Zemin İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher de yönergenin tanıtımı ve uygulamasını sinevizyon eşliğinde katılımcılara anlattı. Ardından Kocaeli Üniversitesi`ne bağlı öğretim üyeleri söz aldı. Prof. Dr. Cengiz Kurtuluş Jeofizik, Yrd. Doç. Dr. Özkan Coruk Jeolojik ve Yrd. Doç. Dr. Sami Ersoy da Geoteknik araştırmalarla ilgili olarak dinleyenlere bilgi verdi.

TAVŞANTEPE`YE DİKKAT
Yrd. Doç. Dr. Özkan Coruk konuşmasında, Tavşantepe`nin Jeomorfolojik olarak eğimli olduğunu, bunun heyelanlara neden olabileceğini söyledi. Bölgede yapılaşmanın kontrol altına alınması gerektiğini vurgulayan Coruk, “İlimizde buna benzer yerler çok. Yeni bir depremde başka bir afet yaşamamamız için çok dikkatli olmalıyız. Kontrolü kesinlikle elden bırakmamalıyız” diye konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!