Tatlıkuyu Köprüsü´nde ilk kısım tamamlanmak üzere

Büyükşehir, Gebze´nin önemli bir ihtiyacını gideriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Gebze`de start verdiği önemli yatırımlardan biri olan Tatlıkuyu Köprüsü yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bağlantı yolları ile birlikte toplam 7 milyon YTL`ye mal olacak olan köprünün birinci kısmı tamamlanmak üzere.

DİREKLER TAMAM
Hacı Halil Mahallesi ile Tatlıkuyu Mahallesi`ni birbirine bağlayan, gerek taşıt gerekse yaya trafiği yükünü kaldıramayan Tatlıkuyu Köprüsü`nde ilk olarak, mevcut köprünün yanına iki şeritli bir köprü yapılacaktı. Bu konudaki çalışmalara bir süre önce başlayan ekipler, direkleri tamamen hazır hale getirdi. Bundan sonra bağlantıyı sağlayacak olan hazır betonların monte işlemi yapılacak.

4 ŞERİTLİ OLACAK
İlk köprü tamamlandıktan sonra mevcut köprünün yıkımına başlanacak. Bu bölgeye de iki şeritli bir köprü inşa edecek olan Büyükşehir Belediyesi, böylece 4 şeritli, 24 metre genişliğindeki köprüyü tamamlamış olacak. D-100 bağlantı yollarının da yapılmasıyla sona erecek olan inşaat çalışmaları, Büyükşehir Belediyesi`ne 7 milyon YTL`ye mal olacak.

ÖMÜRLÜK YAPILIYOR
Köprü inşaatını sık sık yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, önceki gün Yuvam İzmit Toplu Konut Dairesi Başkanı Hasan Güzel`le birlikte yine bölgedeydi. Yeni köprünün oldukça sağlam ve ihtiyaca cevap verecek bir şekilde inşa edildiğini ifade eden Akman, “Köprü ömürlük yapılıyor. Bölgede uzun yıllar araç ve yaya yolu sorunu yaşanmayacak” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!