Tarıma Büyükşehir desteği

Köylülerin fazla ürün elde edebilmeleri için 23 kilometrelik sulama kanalı yapıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hizmet alanının genişlemesiyle birlikte köylerde başlattığı kalkınma hamlesini sadece yol, su ve altyapı ile sınırlı bırakmadı. Tarıma destek amacıyla Derince`nin 7 köyünün sulama yapabilmesi için 23 kilometre uzunluğunda sulama kanalı yapıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hizmet alanının genişlemesiyle birlikte köylerde başlattığı kalkınma hamlesini sadece yol, su ve altyapı ile sınırlı bırakmadı. Tarıma destek amacıyla Derince´nin 7 köyünün sulama yapabilmesi için 23 kilometre uzunluğunda sulama kanalı yapıyor. Kanalın 13 kilometresi tamamlandı.

7 KÖY YARARLANACAK
Büyükşehir Belediyesi, köylülerin tarım alanlarına bile hizmet götürmeye başladı. Derince´ye bağlı Kaşıkçı, İshakçılar, Otmanlı, Himmetli, Spahiler, Karayakuplu ve Tahtalı köylerinin tarım arazilerinde sulu tarım yapabilmeleri için çalışma başlattı. İshakçılar Köyünde bulunan göletten 7 köye su götürmek için 23 kilometrelik sulama kanalının 13 kilometrelik bölümü tamamlandı. Geri kalan 10 kilometrelik bölüm ise köylülerin mahsulünü kaldırmasının ardından tamamlanacak.

KÖYLERİN GELİRİ ARTACAK
Yapılan sulama kanallarının geçtiği arazinin sulama yapılabilme durumlarına göre 3 ayrı ebatta yapıldı. Sulama yapılabilecek alanın büyük olduğu bölgelerde kanalın yüksekliği 1.62 metre, genişliği ise 1.70 metre, sulanacak alanın daha az olduğu bölgelerde ise yükseklik 62 santimetre, genişlik ise 92 santimetre olarak inşa edildi. Sulanacak arazinin çok az olduğu yerlerde kanalın yüksekliği 50 santimetre, genişliği ise 1.40 metre olarak yapıldı. Sulama kanalı sayesinde köylülerin arazilerinden alacakları verimin iki katına kadar çıkması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesinin köylülerin tarım arazilerini düşünerek yaptığı çalışma, özellikle tarımla geçimini sağlayan aileleri sevindirdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!