Tarihi Saat Kulesine 4 teklif

Büyükşehir Belediyesi restorasyon çalışmaları için ihaleye çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit´in en önemli tarihi eserlerinden biri olan saat kulesinin restorasyonu için düğmeye bastı. Fen İşleri Daire Başkanlığında bugün yapılan ihaleye 4 firma teklif verdi.

36 YIL SONRA RESTORASYON
1902 yılında Sultan Abdülhamit´in tahta çıkışının 25. yılı anısına yapılan, en son SEKA Genel Müdürlüğü tarafından 1970 yılında restore edilen İzmit Saat Kulesi, tam 36 yıldır bakım yüzü görmedi. Bu arada 1999 depremine de maruz kalan saat kulesi, iyice hırpalandı, albenisini yitirdi. Saç altı süsleme ve payandaları kırıldı, kulenin her bölgesinde yoğun kirlenmeye görülmeye başlandı.

NELER YAPILACAK?
Anıtlar Yüksek Kurulundan alınan izinle restorasyonu yapılacak olan tarihi saat kulesinin onarım ihalesine toplam 4 firma katılırken, en düşük teklifi 80 bin YTL Afa İnşaat verdi. En yüksek teklif ise 120 bin YTL Ulu Savaş İnşaat´tan geldi.
İhale kazanan firma, kulenin fiziksel ve kimyasal temizliğinin yanı sıra tespit edilen hasarların tamiratlarını gerçekleştirecek, kuleye ait süslemeleri gözden geçirecek, eksik olanları aslına uygun olarak yeniden yapacak.

3 AYDA TAMAM
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, tarihi saat kulesinin İzmit halkı için büyük önem taşıdığını, yok olmasına seyirci kalamayacaklarını belirtti.
Teklifler detaylı incelendikten sonra ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanacak. Çalışmalar ise yer tesliminden sonraki 3 ay içinde tamamlanacak. Kocaeli en geç yeni yıla yenilenmiş saat kulesiyle girecek.

FİRMALAR               TEKLİFLERİ
Afa İnşaat               80 bin YTL
SY Yapı                  95 bin YTL
RNA İnşaat            107 bin YTL
Ulu Savaş İnşaat    120 bin YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!