Tarihi mekanda Gebze zirvesi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze ile ilçeye bağlı belde belediye başkanları ve meclis üyeleri ile Osman Hamdi Bey Müzesi`nde bir araya gelerek, sorunları masaya yatırdı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze ile ilçeye bağlı belde belediye başkanları ve meclis üyeleri ile Osman Hamdi Bey Müzesi´nde bir araya gelerek, sorunları masaya yatırdı. Başkan Karaosmanoğlu, gelişigüzel sanayileşme, çarpık yapılaşma ve altyapı noksanlığı yüzünden boğulan Gebze´yi kurtarmaya çalıştıklarını söyledi.

ÇÖPE AVRUPAİ ÇÖZÜM
Kahvaltılı toplantıya Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Nevzat Güler, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur, belediye ve İl Genel Meclis üyeleri katıldı. Sorunların masaya yatırıldığı Gebze zirvesinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası´nda yapımına başlanan modern çöp deponi alanının kimseyi rahatsız etmeyeceğini belirterek, “Yapımına başladığımız çöp deponi alanın aynısı Amerika ve Avrupa´da şehirlerin ortasına inşa ediliyor. Kimse endişe etmesin, ileri teknoloji kullanıyoruz. Dilovası´na kendi evimiz gibi sahip çıkarız” dedi.

“BAKMAZSAK FARELER CİRİT ATAR”
Çalışmalarında Osman Hamdi Bey Müzesi ve Eskihisar´ı devraldıktan sonra yaptıklarını örnek gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Eskihisar´ın Gebze´nin sahile açılan penceresi olduğunu söyledi. Karaosmanoğlu, “Unutmayın, bakarsak bizim olur, bakmazsak fareler cirit atar. Farelerin cirit attığı bu mekanlarda bu gün insanlar tarihi güzellikleri gezip, görme şansına sahip. Gebze´de başlattığımız çalışmalar, zaman içinde kendini gösterecek. Saniyinin gelişigüzel yerleşmesi, çarpık yapılaşma, yapılmayan altyapı, Gebze ve beldelerini boğmuş durumdu. Biz hava ve çevre kirliliğinden boğulan bu yerleşim alanlarını kurtarmak için çaba gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

ÇEVREYE DUYARLI TEKNOLOJİ
Belediye başkanlarının sorunlarını dile getirdiği toplantıda hedeflerini anlatan Karaosmanoğlu, Gebsze´ye daha önce iki arıtma tesisi düşündüklerini, fakat bu sayıyı üçe çıkaracaklarını ifade etti. Halen devam eden dere islahları , kanalizasyon, yağmur ve içmesuyu şebekelerini yenileme çalışmalarına değinen Karaosmanoğlu, “Hedefimiz çevreye duyarlı bir kent olarak risk tehlikesi olmayan teknolojiyi ilimize kazandırmaktır. Bu nedenle plazma teknoloji üzerindeki çalışmalarımız devam ediyor. Çevre sorunlarını çözememiş iller, istediği kadar sanayileşsin, çağı yakalayamaz” diyerek, sanayicilerin çevreye sahip çıkmasını istedi.

ÖĞRENCİLERE NASİHAT
Toplantının ardından Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler Osman Hamdi Bey Müzesi´ni gezdi. Müzeyi gezmeye gelen öğrencilerle ayak üstü sohbet eden Karaosmanoğlu, “Sizler buraya tarihinizi öğrenmek, ona sahip çıkmak için geldiniz. Bu demek ki geleceğinize de en iyi şekilde sahip çıkacaksınız. Tarihine sahip çıkmayanların geleceği olamaz” sözleri ile nasihatlarda bulundu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!