“Tarihi” işbirliğinde ilk adım

Amsterdam Belediyesi`nden bir heyet tarihi mekanlarda incelemelerde bulunmak üzere Kocaeli`ne geldi

Kocaeli Büyükşehir ile Amsterdam Belediye Başkanlığı arasında imzalanan işbirliği anlaşması sonuçlarını vermeye başladı. Amsterdam Belediye Başkanı Job Cohen´in Kocaeli ziyareti sırasında, iki belediye tarihi mekanların korunması alanında önemli bir işbirliğine imza atmıştı. “Tarihsel koruma alanında deneyim ve bilgi değişiminin desteklenmesi” adı altındaki çalışma meyvelerini vermeye başladı. Amsterdam Belediyeler Birliğinden bir heyet önceki gün Büyükşehir Belediyesi´ne gelerek Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği  Şube Müdürlüğü´ndeki meslektaşlarıyla ilk toplantısını yaptı. Hollanda heyeti önümüzdeki hafta boyunca Kocaeli´ndeki tarihi mekanları gezecek. Heyete Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü yetkilileri de eşlik edecek. Amsterdam heyeti elde ettikleri bilgiler ışığında bir seminer programı hazırlayacak. Kocaeli heyeti hazırlanan seminer programını almak üzere 4 Mart Pazar günü Amsterdam´a gidecek.

BAŞKANA BİLGİ SUNDULAR
Bu arada Amsterdam heyetinde yer alan ve aynı zamanda mimarlık tarihçisi olan Marie-Therese Van Thoor, Emile Grotenberg ve Karel Loeff, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile de bir araya geldi. Heyet Kocaeli´nde yapacakları çalışmalarla ilgili Başkan Karaosmanoğlu´na bilgi aktardı.

PROJE BİZİM İÇİN BİR KAZANÇ
Heyet başkanı ve Amsterdam Belediyeler Birliği Daire Başkanı Marie-Therese Van Thoor da, Kocaeli´nin tarihi mekanlarda konusunda oldukça zengin bir il olduğunu söyledi. Kocaeli´nin söz konusu kültürel zenginliğinin korunması ve geleceğe aktarılmasında iki belediye arasında yapılan anlaşmanın büyük önem taşıdığını ifade eden Van Thoor, “Heyetteki görevimin dışında mimarlık tarihçisi kimliğimle de bu projeye destek veriyorum. Projede olmak benim ve arkadaşlarım için büyük bir kazanç” şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ BİR İŞBİRLİĞİ
Heyeti kabulünde konuşan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ise  Amsterdam Belediyesi ile yapılan anlaşmaya büyük önem verdiklerini söyledi. Tarihi eserlerin korunması ve gelecek nesillere taşınmasında yapılan işbirliğinin büyük faydalar getireceğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Biz meslektaşım Cohen ile gerekeni yaptık. Şimdi sıra siz teknik adamlarda” dedi.

PERSONEL DEĞİŞİMİ BAŞLADI
Başkan Karaosmanoğlu, tarihi mekanlarda inceleme yapacak olan Amsterdam heyetinin “Karşılıklı personel değişimi” çerçevesinde Kocaeli´ne geldiğini kaydetti. Başkan Karaosmanoğlu aynı şekilde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nden bir heyetin de Amsterdam´a gideceğini sözlerine ekledi.
Başkan Karaosmanoğlu´nun Amsterdam heyetini kabulü sırasında İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gökmen Mengüç, Başkan Danışmanı Erkan Ayan, Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Salih Palaz ile Amsterdam Belediyesi Kocaeli temsilcisi Jelle Verheij de hazır bulundu.

KOCAELİ HEYETİ AMSTERDAM´A GİDİYOR
Bu arada işbirliği gereği Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü ile Kent Estetiği Kurulu´ndan oluşan bir heyet 4 Mart Pazar günü Amsterdam´a gidecek. Kocaeli heyeti, Amsterdam heyetinin Kocaeli temasları çerçevesinde hazırladığı seminer programına katılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!