Tarihe Başkan koruması

Karaosmanoğlu, Yeni Cuma Camii´nin yapılan çalışmaları inceledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan tarafından yaptırılan Yeni Cuma Camii`nin yıllardır bakım yüzü görmeyen çevresini elden geçiriyor. Yapılan çalışmaları camii derneği yöneticileriyle gezen Başkan Karaosmanoğlu, “Atalarımızdan miras kalan tarihi yapılarımızı korumak ve güzelleştirmek bizim en önemli görevimizdir” dedi.

TARİHİ DOKU KORUNDU
Kocaeli`nde bulunan bütün tarihi değerlere önem veren Başkan Karaosmanoğlu, yıllardır hiçbir onarım yapılmayan Yeni Cuma Camii`nin onarımını yaptırıyor. Tarihi dokusu korunarak yapılan onarım çalışmalarını izleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Yeni Cuma camiinin içi ve çevresindeki zemini tarihi dokuya uyumlu andezit taşıyla kaplanacak. Sadece camii içini değil dışını da elden geçiriyoruz. Vatandaşların rahatça dinlenebilmeleri için dekoratif bank ve perpola yapıldı. Bahçe düzenlemesinde otomatik sulama sistemi de bitirilecek ve ayrıca belirli noktalarına aydınlatma direkleri de konulacak. Camiyi çevreleyen ancak işlevini yitirmiş bordür taşları ile tretuvarları yenilenerek, yaya yollarını da renkli parke ile kaplayacak” şeklinde konuştu.

MEZBELELİKTEN KURTULACAK
Çalışmalar tamamlandıktan sonra Yeni Cuma Camii`nin çevresi mezbelelik görüntüsünden kurtulacak, tarihi misyon ve değerine yakışır bir hal alacak. Özellikle D-100`e bakan kısımları pırıl pırıl olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!