Taçyaprak Evleri´ne ek süre

Yoğun ilgi yüzünden müracaat süresi 7 Temmuz`a uzatıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 20 bin konutluk dev hamlenin ilk ayağını oluşturan ve Arslanbey Taçyaprak Evleri`nin 30 Haziran tarihinde dolan müracaat süresi, 7 Temmuz tarihine kadar uzatıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 20 bin konutluk dev hamlenin ilk ayağını oluşturan ve Arslanbey Taçyaprak Evleri´nin 30 Haziran tarihinde dolan müracaat süresi, 7 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, konutlardan alabilmek için 5 bin 500 kişinin müracaat formu aldığını belirterek, zaman darlığından müracaat edemeyenleri düşündüklerini, bu yüzden ek süre verdiklerini, bu süreyi vatandaşların iyi değerlendirip, Kent Konut A.Ş´ye müracaat etmelerini istedi.

DÜŞÜK TAKSİT İLGİYİ ARTIRDI
Kocaeli genelindeki konut sıkıntısını gidermek, dar gelirli insanları kira öder gibi düşük faizli kredi ile konut sahibi yapmak için hayata geçirilen proje, vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılandı. İlk olarak 544 konutluk Arslanbey Taçyaprak Evleri´nden konut sahibi olabilmek isteyen 5 bin 500 kişi, Dolphin İş Merkezi´nde bulunan Kent Konut A.Ş´den müracaat formu aldı. Konut sahibi olmak isteyenlerin alacakları ucuz konuta taşınma sürelerini 24 ay olarak hesaba katan Büyükşehir Belediyesi, bu süre içinde vatandaşların kira ödeyeceklerini hesaba katarak, ilk 24 aylık taksit tutarlarını yarı yarıya indirmişti. Yapılan düzenleme ile 2 oda bir salon dairelerde aylık en düşük taksit 282 YTL´ye (282 milyon lira), 3 oda bir salon daireler en düşük taksit ise 339 YTL´ye (339 milyon lira) indirildi. Bu indirim, vatandaşın yoğun ilgisine neden oldu.

İLGİ SÜREYİ UZATTI
Büyükşehir Belediyesinin ilk 24 ay için taksitleri yarı yarıya indirmesi işleminin banka tarafından işleme konulması gecikince, müracaat süresi 30 Haziran tarihinden 7 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. Verilen bir haftalık ek müracaat süresinin iyi değerlendirilmesini isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Özellikle vatandaşların kirada oturduklarını hesaba katarak, ilk 24 ay için yaptığımız taksit tutarındaki indirim, ilginin yoğunlaşmasına neden oldu. Biz müracaat etmek isteyen herkesin eşit hakka sahip olmasını istedik. Taksit tutarlarındaki ilk 24 ay için yapılan indirim çalışması, bankaya geç yansıdı. Bu nedenle konutlardan almak isteyen, fakat süre azlığı nedeniyle müracaat edemeyenlere yeni bir hak tanıyarak, son müracaat tarihini 7 Temmuz olarak belirledik. Konutlardan almak isteyenler bu süreyi iyi kullanmalı. Bu fırsatı kaçırmamalı” dedi.

16 AYDA TESLİM
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, konutların 16 ay gibi çok kısa bir sürede teslim edileceğini belirterek, “Dairelerimizin bulunduğu alanlarda her türlü sosyal tesis ve bol miktarda yeşil alan mevcut. Dairelerden biri 107 metrekare, diğeri 89 metrekare olarak inşa edilecek. Her türlü çevre düzenlemesi ve altyapısı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. İnsanımızı düşük faizle konut sahibi yapma çalışmamız devam edecektir. Herkesin kendi konutuna sahip olmasını, kendi konutunda huzur ve güven içinde yaşantısını sürmesini istiyoruz. Bunun için çaba gösteriyoruz. Herkes bu fırsatları iyi değerlendirmeli ve konut sahibi olmalı” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!