‘Susuzluk söz konusu değil´

Kocaeli İtfaiye teşkilatının susuz kaldığı şeklindeki eleştirileri yanıtlayan Pehlivan

Gebze Plastik Sanayi Bölgesi´nde faaliyet gösteren Numarine fabrikasında çıkan yangının kontrol altına alınamamasında Büyükşehir itfaiyesini suçlayan fabrika yetkililerine Büyükşehir´den sert yanıt geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan eleştirilerin haksız olduğunu belirterek, “Araçlarımızın susuz kalması söz konusu değildir” dedi.


 
16 araçla müdahale edildi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, dün konuyla bir basın açıklaması yaptı. Yangın sonrası Büyükşehir Belediye İtfaiyelerinin sussuz kaldığı şeklindeki yorumları talihsiz açıklamalar olarak yorumlayan Pehlivan, şu açıklamayı yaptı:
“Gebze Plastikçiler Organize Bölgesi içinde faaliyet gösteren fabrikanın 4. katında sabaha karşı 05.00 sıralarında yangın çıktığı ihbarı Gebze Şubemize bildirilmesi ardından 5 aracımız ile olay yerindeydik. Gebze Plastikçiler Organize Bölgesi itfaiye ekibi 1 araçla, GOSB itfaiye ekibi 2 araçla yangına müdahale etti. Çayırova, Dilovası, Darıca, Körfez ve Büyükşehir Belediyesi olarak 13 araç ile müdahale edilerek, yangın saat 08.30 sırasında kontrol altına alındı. Yangına 5 araç yeterli iken toplam 16 araç ile müdahale etmek zorunda kaldık. Çünkü su zinciri kurmak için araç takviyesine ihtiyaç vardı”

SORUMLU DAVRANIYORUZ
Yasa gereği Organize Sanayi Bölgelerine ilk etapta müdahale yükümlülüklerinin olmadığının altını çizen Pehlivan, “Yasa gayet açık. Organize sanayi bölgeleri kendi itfaiyelerini ve güvenliklerini hatta ruhsatlarını kendi bölgeleri içinden alırlar. Bizden yardım istediklerinde yardımcı personel olarak görev yaparız. Böyle olmasına rağmen Büyükşehir olarak nerede yangın ihbarı alırsak oraya gideriz. Bu bizim sorumluluk anlayışımızdır. Plastik Organize sanayi Bölgesi ve fabrika yetkilileri bir olumsuzluk varsa bunu öncelikle kendilerinde aramalıdırlar.  Şapkalarını önlerine koyacaklar ve hükümlülüklerini yerine getirecekler. Biz bu yardımcı olduğumuz halde susuz kaldığımız konusundaki eleştirileri kesinlikle hak etmiyoruz. Biz sorumluluğumuz biliyoruz. Herkes kendi sorumluluklarını bilmelidir ” şeklinde konuştu.

ŞOVA İZİN VERMEYİZ
İtfaiye teşkilatını kullanarak kimsenin şov yapmasına izin vermeyeceğini belirten Pehlivan, “Bu olayda bizi sevindiren tek şey can kaybının olmamasıdır” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!