Spor, müzik ve dans “engel” tanımadı

Büyükşehir Belediyesi`nin organize ettiği Engellilerde Rekreaktif Etkinlikler programı Marina`yı şenlendirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Engelli Dernekleri ve Rehabilitasyon Merkezleri ile birlikte organize edilen Engellilerde Rekreaktif Etkinlikler konulu program hafta sonunda Marina´yı şenlendirdi. Engellilerde Spor Rekreasyon Paneli´nin devamı olan program çerçevesinde Engelli Dernekleri ve Rehabilitasyon Merkezlerine bağlı yaklaşık 60 öğrenci birbirinden değişik etkinlikleriyle izleyenleri büyüledi. Halk Eğitim Evi Köprüsü´nün Marina ayağında gerçekleştirilen programda engelli öğrenciler spor, müzik, jimnastik ve dans gösterileriyle hayata olan bağlılık ve azimlerini sergiledi.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Etkinlikleri Vali Yardımcısı İdris Kurtkaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, engelli öğrencilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş da büyük bir ilgi ile izledi. Etkinliler çerçevesinde sanat müziği konseri, sumo güreşi, canlı langırt, oturarak voleybol, iple inme gibi gösteriler de gerçekleştirildi.

Bu arada program içinde ayrıca Görme Engellilerde Bağımsız Hareket Eğitici Eğitimi alan kursiyerlere törenle sertifikaları dağıtıldı.

ETKİNLERİN ÖNEMİ
Öte yandan törende konuşan Vali Yardımcısı Kurtkaya, Büyükşehir Belediyesi´nin Özürlü Dernekleri ile gerçekleştirdiği etkinliğin özürlülerin hayata hazırlanması, fiziksel, ruhsal ve kültürel anlamda gelişimlerini sağlama açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Kurtkaya, özürlü insanların hayata hazırlanmasında sportif ve rekreaktif hareketlerin önemine değindi.

BÜYÜKŞEHİR´İN ÇABASI
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ustaoğlu da, risk altındaki tüm grupların yaşama tutunmalarını sağlamak, bilimin ışığında, sistematik bir şekilde ihtiyaç ve beklentilerini karşılayabilmek çabasında olduklarını söyledi. Ustaoğlu, “Düzenlediğimiz bu etkinliklerle, özürlülerin monotonlaşan yaşamdan kendi öz benliğine uygun ve yapmaktan zevk aldığı faaliyet katılmasında kendisine yol haritası çizebilmesini ve sosyal kişilik kazanmasını sağlamayı umuyoruz” dedi.

Gösterilerin ardından 100 görme engelli konuşan saat hediye edildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!