Son derbi de bizim

Büyükşehir Kağıtspor Buz Hokeyi Takımı, Ankara deplasmanında takipçisi Polis Akademisi´ni 10´a 5 mağlup etti

Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi`nde Kocaeli için bir ilki gerçekleştirmeye çok yaklaşan Büyükşehir Kağıtspor, başkentte karşılaştığı 2. sıradaki rakibi Polis Akademisi`ni 10-5 mağlup etmeyi başardı. Lig bitimine üç hafta kala aradaki puan farkını 4`e çıkaran Kağıtspor bu sonuçla şampiyonluğa çok yaklaştı. Eğer temsilcimiz, önümüzdeki hafta yapılacak maçı da kazanırsa matematiksel olarak liderliğini garantileyecek.

BAŞTAN SONA ÜSTÜNDÜK
Ankara Belpa Buz Pateni Tesisleri`nde oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Büyükşehir Kağıtspor, ilk periyodu 3-1 önde kapattı. İkinci periyotta skoru 9-4`e taşıyan lacivert beyazlılar, son periyot öncesinde rakibinin direncini iyice kırdı. Son periyotta ise her iki ekip de birer gol attı ve karşılaşma 10`a 5 Büyükşehir Kağıtspor`un üstünlüğü ile noktalandı.

SERTLİK YILDIRMADI, ATEŞLEDİ
Karşılaşmaya  Bulgar milli takımının maçları nedeniyle katılamayan Tony Batcarhov ve Buz Hokeyi Federasyonu tarafından anlamsız bir şekilde cezalandırılan Cengiz Çıplak`tan yoksun olarak çıkan Büyükşehir Kağıtsporlu hokeyciler, verdikleri mücadele ile rakipleri Polis Akademisi`ne büyük bir sürpriz yaptı. Karşılaşmayı farklı kazanması gereken Polis Akademisi oyuncuları maçın başlama düdüğü ile birlikte oyunu sertleştirmek ve Büyükşehirli hokeycileri oyundan düşürmek için büyük çaba gösterse de, lacivert beyazlı oyuncular oynadıkları güzel oyun ve attıkları gollerle maçtan düşmedi. Oleg`in iki golünün sayılmadığı karşılaşmada, Büyükşehir`in gollerini, Serkan 1, Oleg 5, Tuğcan 3 ve Erhan 1 olarak kaydederken, Polis Akademisi`nde ise, Göktürk 2, Emrah 2 ve Emrah 1 gole imza attı.

“BUZU ERİTTİLER”
Büyükşehir Kağıtspor`un başarılı oyuncularından Yavuz Karakoç`un iki ağrı kesici ile çıktığı karşılaşmanın son periyodunda da, 15 yaşındaki genç kaleci Selami Yiğit Sakızlı forma giydi. Ankara`da son derece anlamlı bir galibiyet aldıklarından dolayı son derece mutlu olduklarını ifade eden Büyükşehir Kağıtspor antrenörü Tarık Göçmen şunları söyledi: “Türkiye Buz Hokeyi tarihinde bir ilki gerçekleştirmek üzereyiz. İnşallah şampiyonluk kupasını Kocaeli`ne getireceğiz. Kalan 3 maçtan sadece bir galibiyet almamız yeterli olacak. Birçok olumsuzluklara rağmen sahaya yüreklerini koyan sporcularımı gönülden kutluyorum. Oyuncularım Başkentte verdikleri mücadele ile adeta buzu eritti.”

Bizi;
sosyal medyada takip edin!