“Son 10 gün ibadetlerinizi artırın”

Nuray Kesercioğlu, Ramazan ayını ve Kadir Gecesi´ni anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Ramazan etkinliklerini gerçekleştirdiği yerlerden biri olan İzmit Halk Eğitim Merkezi Salonu`na, dün akşam Nuray Kesercioğlu konuk oldu. Kesercioğlu söyleşisinde, Ramazan ayı ve Kadir Gecesi`nin faziletlerini anlattı.

“CENNET KAPILARI ARDINA KADAR”
Hanımlar Derneği`nin organizasyonuyla gerçekleştirilen söyleşide konuşan Kesercioğlu, Ramazan Ayı`nın irade eğitimi anlamı taşıdığına dikkat çekti. Kesercioğlu, “Ramazan Ayı içinde cennet kapıları ardına kadar açılır, cehennem kapıları kapanır. Ramazan ayında tutulan oruç ile sakınmayı ve nefsimize hakim olmayı öğreniriz. Ramazan ayı 1 aylık okul gibidir. 1 ay içinde öğreneceklerimizi geriye kalan 11 ayda da devam ettirmeliyiz. Bu nedenle Ramazan ayı 11 ayın sultanıdır” dedi.

“ŞEYTANLAR BAĞLANIR”
Ramazan ayı süresince büyük şeytanların bağlandığını belirten Kesercioğlu, “Ramazan ayı süresince dikkat edin kazalar, cinayetler, hırsızlıklar en az duruma iner. Bu durum istatistiksel olarak da kanıtlanmıştır. Rahmet ve bereket ayıdır. Ramazan ayı içinde tutulan oruç bu nedenle kalkandır” şeklinde konuştu.

“BİR ATLET GİBİ”
Ramazan ayı içindeki Kadir Gecesi`nin faziletlerini de anlatan Kesercioğlu, “Kadir Gecesi 1000 aydan hayırlı bir gecedir. Ancak Kadir Gecesi`ni aramak lazım. Bu nedenle Kadir Gecesi için Ramazan`ın son 10 gününü bir atlet gibi, ibadetlerimize hız vererek aramalıyız” ifadesini kullandı. Kesercioğlu`nun söyleşisine bayanlar daha çok ilgi gösterdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!