Şölenay`ın sergisini başkan açtı

Büyükşehir Sanat Galerisi, bu kez Emel Şölenay`ın seramik sergisine ev sahipliği yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi, her ay alanında ünlü isimlerle Kocaelili sanatseverleri bir araya getirmeye devam ediyor. Mayıs ayının konuğu Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğretim üyesi olan Emel Şölenay`dı. Şölenay`ın kişisel seramik sergisinin açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptı.

GERÇEK GİBİ
Açılıştan önce konuşan Başkan Karaosmanoğlu, seramik üzerindeki eserleri izlerken günün verdiği tüm yorgunlukları üzerinden attığını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu eserlerde yer alan figürlerin gerçek hayattaki örneklerine çok yakın olduğunu ifade etti. Bu sanata verilen el emeği ve göz nurunun çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, sanatçıyı kutladı, “Sanat yaşamında başarılarınızın artarak devam etmesini dilerim” dedi. Daha sonra açılışı yapılan sergi 28 Mayıs akşamına kadar gezilebilecek.