Sokakta bulunan Zeynep Nine, yaklaşık 2 aydır Büyükşehir Belediyesi Garip Evi`nde kalıyor

Yakınları tarafından Halk Evi civarına bırakılan ve bir kulübede bulunarak Garip Evi`ne yerleştirilen talihsiz kadının bu güne kadar hiçbir yakınına ulaşılamadı..

BAŞKAN DA ZİYARET ETMİŞTİ

Mart ayı içerisinde Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Halk Evi civarındaki bir büfede bulunarak Garip Evi`ne getirilen Zeynep Nine o tarihten itibaren Garip Evi görevlilerinin yardımıyla yaşamını devam ettiriyor. Garip Evi`nin en yaşlı üyesi Zeynep Nine`yi geçen ay Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da ziyaret etmiş ve ninenin her türlü sorunuyla ilgilenmek üzere yetkililere talimat vermişti.

KİMLİK BİLGİLERİ YOK

Hiçbir ihtiyacını yardım almaksızın yerine getiremeyen Zeynep Nine`nin dişleri olmaması nedeniyle konuşmasını anlayabilmek de oldukça güç. Sokakta bulunduğu sırada üzerinden hiçbir kimlik çıkmayan Zeynep Nine`nin kaç yaşında ve nereli olduğu da bilinmiyor. Gördüğü ilgiden son derece memnun olan talihsiz yaşlı kadını tanıyan kişilerin Büyükşehir Belediyesi`ne ait Garip Evi`ne müracaat etmeleri istendi.

DÜZENLİ SAĞLIK KONTROLÜ

Ailesinin kendisini aramamasının üzüntüsüne rağmen Zeynep nine Garip Evi`nde gördüğü ilgiden ise oldukça mutlu. Düzenli olarak sağlık kontrolünden geçirilen ve ilaçları temin edilen Zeynep Nine`nin şuana kadar ciddi bir sağlık sorunu ise bulunmuyor.

Zeynep Nine`yi muayene eden Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Personeli Dr. Şengün Gülaçtı, “Zeynep Ninemiz sadece ailesi onu aramadığı için çok üzgün. Bu da tabii ki ruh haline yansıyor. Ama onun dışında hiçbir sorunu yok. Kendisini çok yaşlı olması nedeniyle yakın takibimizde tutuyoruz” şeklinde konuştu.