“Sokak hayvanları için ne yapabiliriz?”

Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Büyükşehir`in düzenlediği panelde, sorunun cevabı arandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyada 4 Ekim günü kutlanan “Hayvanları Koruma Günü” nedeniyle İzmit Halk Eğitim Merkezinde önemli bir panel gerçekleştirdi. Panelde, “Sokakta yaşayan hayvanlar için ne yapabiliriz?” konusu masaya yatırıldı.

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN İLGİ
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen panele, Vali Yardımcısı Yusuf Odabaş, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Osman Poyraz, Atatürk, 28 Haziran ve Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri ile hayvanseverler katıldı.

“HERKES SAHİP ÇIKMALI”
Panelin açılış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, “Büyükşehir olarak yasanın bizlere verdiği yetkilerimiz doğrultusunda özellikle sokak hayvanları konusunda gerekli tedbirlerimiz aldık. Ama sorunun kalıcı çözümü için sadece kurumların ve hayvanseverlerin değil tüm insanların hayvanlara sahip çıkması gerekiyor” dedi.
Kocaeli Vali Yardımcısı Yusuf Odabaş ise hayvanlara merhametli yaklaşılması gerektiğini vurgulayarak, “Hayvanları sevelim ve koruyalım” dedi.

PANEL İLGİ ÇEKTİ
Açılış konuşmalarının ardından ise panele geçildi. Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Veteriner Hekim Fatma Dilber´in başkanlığı yaptığı panelde, Kocaeli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Orhan Altunbaş, Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Dernek Başkanı Günel Esmam, Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Koruma Şube Müdürü Erdinç İçigen, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Aklan konuşmacı olarak yer aldı.

“BAŞIBOŞ BIRAKMAYIN”
Konuşmacılar özetle; “Onlar bizimle birlikte yaşamaktadır. İhtiyaçları vardır. Görmemezlikten gelmeyin. Başıboş bırakmayın. Elinizden geldiği kadar yardımcı olun” değerlendirmelerini yaptı.


Hayvanseverlerin yanında getirdikleri iki köpek ise panelin ardından minik öğrenciler tarafından sevgi çemberine alındı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!