Soğuk havada Büyükşehir`den Sıcak Yardım

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, soğuk ve kar yağışı nedeniyle donma tehlikesi yaşayan yaklaşık 40 vatandaşa yardım elini uzattı.

İTFAİYE EKİPLERİ BELİRLEDİ
Kar yağışının başladığı Pazar akşamı İtfaiye Daire Başkanlığı`na bağlı ekipler İzmit sokakları, tren garı ve hastaneleri gezerek yardıma muhtaç olan kişileri belirledi.

SICAK YEMEK VE YATAK
Ekipler bu belirlemenin hemen ardından vatandaşları Gölcük Yolu üzerinde bulunan İtfaiye Daire Başkanlığı`na getirerek, bir süre dinlenmelerini sağladı ve sıcak yemek verdi. Gidecek yeri olmayan vatandaşlar geceyi de İtfaiye Daire Başkanlığı`nda kendileri için hazırlanan yataklarda geçirdi.

POLİSLE İŞBİRLİĞİ
Konuyla ilgili bilgi veren İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, “Pazar günü kar yağışı ile birlikte 5 ekibimiz tek tek mahalleri dolaştı. Bu konuda polisimiz de bize yardım etti. İyi bir işbirliği ve koordinasyonla bu vatandaşlarımıza ulaştık” dedi.
Pehlivan 40 kişinin yanı sıra Pazar günü Ankara ve Rize`ye gitmek isteyen vatandaşların da biletleri aldıklarını ve kendilerini istedikleri yerlere yolcu ettiklerini söyledi.

110`U ARAYIN
Soğuk ve kar yağışlı havanın uzun bir süre de daha devam edeceğine dikkat çeken Pehlivan, duyarlı vatandaşların sokaklarda tespit ettikleri evsizler için İtfaiye Daire Başkanlığı`na ait 110 numaralı telefonu aramalarını istedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!