Şoförlere eğitim şartı

Yeni yılda, eğitim almayan sürücüler toplu taşıma işi yapamayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, minibüs ve halk otobüsü sürücülerini eğiterek, “Toplu Taşıma Sürücü Belgesi” veriyor. 01.01.2007 tarihinden itibaren belgesi bulunmayan sürücüler, toplu taşıma araçları ile trafiğe çıkamayacak.

SÜRÜCÜYE CEZA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Toplu Taşım Araçları Çalışma Yönetmeliği´nin 12. maddesi gereğince, yolcu taşıma işi ile uğraşan sürücüleri eğitmeye başladı. Yeni yıl ile birlikte yolcu taşıma işi yapmak için bu belgeye sahip olmak şart. Yapılan denetimler sırasında yolcu taşıma işi yapan sürücülerin belgesiz olması halinde araç trafikten men edilerek, sürücü cezalandırılacak.

3 BİN SÜRÜCÜ EĞİTİLDİ
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı bu güne kadar yaklaşık 3 bin sürücüyü eğiterek, belge verdi. Eğitime katılan toplu taşım personeline halkla ilişkiler, işletmecilik bilgisi ve çalışma şartları, trafik ve taşıt güvenliği konularında eğitim veriyor. Ayrıca eğitimler sırasında Toplu Taşım Araçları Yönetmeliği anlatılarak, diğer yasalar hakkında istenilen bilgiler de eğitim sürecine ekleniyor. Yaşanabilecek kaza anlarında sürücülerin yaralılara bilinçli müdahale edebilmeleri için, ilkyardım ve sağlık konularında da dersler veriliyor.

SIRADA TAKSİCİLER VAR
Yapılan ön çalışmada Kocaeli genelinde yaklaşık 5 bin toplu taşıma sürücüsü bulunuyor. Toplu taşıma araç sürücülerinin eğitiminin tamamlanmasının ardından, sıra taksicilere gelecek. İl genelinde görev yapan bütün taksi sürücüleri aynı eğitime tabi tutularak, belge alacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!