Servis araçlarına yeni saat uygulaması

UKOME, yasağın kapsamını 13 saatten 8 saate indirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı olarak görev yapan UKOME, geçtiğimiz cumartesi gününden itibaren tüm servis araçlarına yönelik belirli saatler arasında uygulamaya başladığı şehir içine girme yasağı kararında düzeltmeye gitti. Genel Sekreter Münir Karaoloğlu başkanlığında bugün toplanan UKOME, yoğun istek ve talep üzerine kararını yeniden gözden geçirdi. Daha önce 09.00-12.00 ve 20.00-06.00 arasındaki şehir içine girme yasağı, 12.00-20.00 olarak değiştirildi.

ACİL DURUMA İZİN BELGESİ
Komisyon yeni saat ayarlamasının yanı sıra yasaklı saatler içinde servis yapabilecek olan çeşitli firmaların durumuna da açıklık getirdi. Özellikle ekmek, tüp ve ilaç firmalarının yasaklı saatler içinde dağıtım yapabilmelerine olanak sağlayan UKOME, bu tip firmalar için Trafik Tescil Şube Müdürlüğü`nden izin belgesi uygulamasını başlatmasına karar verdi.
Alınan karar gereği yasaklı saatler içinde servis yapması olası firmalar yalnızca bir araçlarını Trafik Tescil Şube Müdürlüğü`ne bildirecek. Acil durumlar için tek bir aracını Trafik Tescil`e bildiren firmalar da ellerindeki izin belgesiyle yasaklı saatler içinde servislerini gerçekleştirebilecek.

GÖZLE GÖRÜLÜR RAHATLAMA
Öte yandan kurulun Trafik Müdürlüğü yetkilileri söz konusu uygulama sayesinde cumartesi gününden itibaren şehir içi trafiğinde büyük ölçüde bir rahatlama yaşandığına dikkat çekti. Yasaklı saatler içinde bu denli bir rahatlamayı beklemediklerini ifade eden yetkililer, yasağın sabah saatleri bölümünün kaldırılmasında bir sakınca olmadığına işaret etti.

KAMYONLARA DA DÜZENLEME

Bu arada daha önce 2001/165 sayılı il trafik komisyonu kararında şehir içine girecek olan kamyonların saatleri 07-19.00 saatleri arasındayken dün yapılan UKOME toplantısında kamyonların şehir merkezine giriş saatleri 07-20.00 olarak belirlendi.

DERİNCE-UMUTTEPE
32 gündem maddesinin ele alındığı UKOME toplantısında ayrıca Derince-Umuttepe arasında çalışan 13 ve 5 No`lu kooperatiflere bağlı araçların güzergahları Merkez Bankası`na kadar uzatıldı. Söz konusu uzatma kararı ile 5 No`lu kooperatifin 4 hattı birleştirilerek 2 hat haline getirildi.
 
KARAMÜRSEL`DE “UZLAŞIN” ÇAĞRISI
Öte yandan UKOME, Karamürsel-Yalova arasında sözleşmesi tamamlanan 27 No`lu kooperatif başkanı Ahmet Gürses`i kurula çağırdı. Kooperatif yetkilisine 2003 yılında ihale karşılığı alınan hattın süresinin dolduğu hatırlatıldı. Gürses`e şehir içinde faaliyet gösteren diğer kooperatifle uzlaşmaya gitmelerini tavsiye eden Genel Sekreter, “Uzlaşmanız hepinizin yararına olur. Yoksa ihaleyi yapmak ve en yüksek teklif sahibine de vermek zorunda kalırız” şeklinde konuştu. 27 No`lu Kooperatif Başkanı Gürses, 2 No`lu kooperatif yetkilileriyle görüşmek için kuruldan süre talebinde bulundu. Talebi olumlu bulan UKOME, nisan ayına kadar her iki kooperatife süre verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!