Servis araçlarına P plaka zorunluluğu bir yıl uzatıldı

İl Trafik Komisyonu döneminde alınan servis araçlarına P plaka alma zorunluluğu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından bir yıl süreyle uzatıldı.

ARAÇ SAHİPLERİNİN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN
Söz konusu komisyon, 31 Aralık 2004 tarihine kadar Kocaeli`ndeki tüm servis araçlarının P plaka serisinde toplanma şartını getirmiş ve bu seriye geçmeyen araçlara cezai müeyyide  uygulayacağını açıklamıştı. Servis araç sahipleri belirlenen tarihe kadar işlemlerini tamamlayamayacaklarını bildirince UKOME P plakaya geçiş süresini uzatma kararı aldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ulaşım Daire Başkanı Sadettin Özalay, Kocaeli`nde öğrenci, işçi ya da memur taşıyan çok sayıda servis aracı olduğunu belirterek, P plakaya geçilmesiyle bir düzen sağlanacağına işaret etti.

ADRES ULAŞIM MÜDÜRLÜĞÜ
Öte yandan servis araç sahiplerinin P plakaya geçişle ilgili işlemlerini Fuar içindeki Ulaşım Daire Başkanlığı aracılığıyla yürütmeleri gerekiyor. Yetkililer, 1 Ocak 2005 tarihi itibariyle izin belgelerini vermeye başlayacaklarını ve vatandaşların Ulaşım Daire Başkanlığı ruhsat bürosuna gelerek işlemlerini başlatabileceklerini açıkladı. Yetkililer, vatandaşlara kolaylık olması nedeniyle bir üst dilekçe örneğinin de hazırlandığını aktardı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!