SEKA´ya Sanayi Müzesi

Başkan Karaosmanoğlu, Sabancı Holding CEO´su Ahmet Dördüncü´ye araziyi gezdirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kendisine devredilen SEKA arazisi içinde “Sanayi Müzesi” kurmayı hedefliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kendisini ziyaret eden Sabancı Holding CEO`su Ahmet Dördüncü`ye araziyi gezdirip, kurmayı hedefledikleri müze hakkında bilgi verdi.

Şirkete ait tesisleri gezip, SEKA arazisinde incelemelerde bulunmak için Kocaeli`ne gelen Sabancı Holding CEO`su Ahmet Dördüncü, Sanayi Odası Başkanı Yılmaz Kanbak ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında SEKA arazisi için Büyükşehir Belediyesi`nin birçok projesi olduğunu ve buranın Kocaeli halkının akciğeri olacağını söyleyen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, henüz projesi hazırlanmayan Sanayi Müzesi için büyük sanayi kuruluşlarından görüş aldıklarını söyledi.

İLK ADIMLAR ATILDI
Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra Ahmet Dördüncü`ye SEKA arazisini gezdirdi. Sanayi Odası Başkanı Yılmaz Kanbak, arazi içinde bulunan kapalı mekanlardan birinin müzeye dönüştürülebileceğini söyledi. Kanbak, daha önce Sanayi Odası olarak açık bir müze düşündüklerini, SEKA arazisi içindeki görüşe iyimser baktıklarını ifade etti.
Sabancı Holding`in CEO`su Ahmet Dördüncü ise Sabancı Grubu olarak Sanayi Müzesi projesine ortak olabileceklerini ifade ederek, “SEKA çok büyük bir alan. En güzel tarafı de bir tarafı deniz bir tarafı kara olması. Tabii bunların ötesinde tarihi değeri de çok önemli” dedi.

BAŞKAN DESTEK İSTEDİ
SEKA arazisi içinde uygulamaya konulacak olan projelerin tamamen kentin yapısal dokusuna uygun olacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sanayi Müzesi`ne Sabancı Grubu`nun destek vermesini istedi. Başkan Karaosmanoğlu, kendisini ziyaret eden sanayicilere SEKA alanını gezdirdiğini belirterek, “Fikir bazında buraları arkadaşlarımıza gösteriyoruz. Henüz sanayi müzesi için bir projemiz yok. Düşüncemiz bu binalardan birini sanayi müzesi haline getirmektir” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!