SEKA´nın 6 tezgahı daha satıldı

Büyükşehir Belediyesi bir önceki ihalede alıcı çıkmayan ve pazarlık usulüne bırakılan makineleri için, Genel Sekreter Münir Karaloğlu başkanlığında ihaleye çıktı. İhalesi çarşamba günü gerçekleştirilen 17 adet makineden 6`sı alıcı bulurken, söz konusu makinelerden yaklaşık 85 bin YTL`lik bir gelir elde edildi.

HURDA OLMASINA İZİN YOK
Öte yandan muhammen bedeli 700 bin YTL olan 6 nolu karton makinesini yine teklif almadı. Bir önceki ihalede hurdacılar tarafından muhammen bedeli üzerinden teklif yapılan makine, Büyükşehir Belediyesi tarafından makinenin hurdaya çıkarılacak olması nedeniyle reddedilmişti. Büyükşehir yetkilileri, 6 nolu karton makinesinin işlevi yönünde kullanılmasını şart koşuyor.

KİM, NE KADARA ALDI?
1- Skoda Marka torna tezgahı. Muhammen bedeli 20 bin YTL.
Kaynaklar Firması makineye 25 bin 100 YTL verirken, Gürkan Firması`nın evrakları eksik çıktı. İhale Kaynaklar`da kaldı.

2- Monarch Marka Torna Tezgahı. Muhammen bedeli 22 bin YTL.
Tezgah, tek teklifin sahibi olan Kaynaklar Firması`na 22 bin 100 YTL`ye satıldı.

3- 5 Nolu Torna Tezgahı. Muhammen bedeli 13 bin YTL. Tezgahın yeni sahibi, 13 bin 100 YTL`lik tek teklifi ile Kaynaklar Firması oldu.

4- 6 Nolu Torna Tezgahı. Muhammen bedeli 15 bin YTL. Söz konusu ihalede açık artırma yöntemi kullanıldı. Tezgaha Yıldırım Çak adlı vatandaş ile Kaynaklar Firması teklif verdi. Yapılan açık artırma sonucunda tezgah 16 bin 500 YTL`ye Kaynaklar firmasına satıldı.

5- 12 Nolu Kase Rektifiye Makinesi. Muhammen bedeli 8 bin YTL.
Makineye tek teklif 8 bin 100 YTL ile Suriye kökenli Megatronics firmasından geldi. Komisyon makineyi bu firmaya bıraktı.

6- Saatçi frezesi. Muhammen bedeli 500 YTL. Frezeye tek teklif 510 YTL ile Kaynaklar firmasından geldi. Freze aynı firmanın oldu.