SEKA´da hayal gerçek oluyor

Dev parkın 1. etabında yer alan unsurlar gün geçtikçe ortaya çıkıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin vizyon projesi, uygulanmakta olan en büyük çalışma özelliğini taşıyan SEKA Kent Park, adım adım inşa ediliyor. Projenin 1. etabını oluşturan 520 dönümlük arazi üzerinde yürütülen çalışmaların önemli bir kısmı tamamlandı.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI TAMAM
Hayal gibi görünen dünyanın en büyük parklarından biri, yakında Kocaeli halkının hizmetine açılacak. Bu amaçla büyük bir hızla yürütülen çalışmalar, yavaş yavaş resmin bütünü göstermeye başladı.

Devasa alanda alt yapı çalışmaları tamamen biterken, üst yapı çalışmalarında da önemli mesafeler kat edildi. 2 km uzunluğundaki yürüyüş yolu ve bisiklet yolu tamamlandı. 2 bin araçlık otopark alanı için hazırlıklar bitirildi. Parke ve tretuvar çalışmaları ise devam ediyor.

ÇALIŞAN SAYISI 1000´E ÇIKIYOR
SEKA Kent Park alanında üst yapı çalışmalarına başlanması nedeniyle personel sayısı ise hayli artacak. Halen 600 işçinin çift vardiyeli olarak çalıştığı park alanında, bu haftadan itibaren çalışan sayısı 1000 kişiye ulaşacak. Böylece park alanı son şeklini almaya başlayacak.

29 EKİM´E YETİŞTİRMEK İÇİN
Üst yapı çalışmaları içinde yer alan şehir mobilyaları, oyun grupları, çelik yapılar ve aydınlatmaları kapsayan özel imalatların yapımı tamamlanırken, montaj işlemine önümüzdeki ay başlanacak. Bu zamana kadar tüm eksiklikler giderilecek. SEKA Kent Park´ta çalışmaların ekim ayı sonuna kadar tamamlanması ve açılışın 29 Ekim tarihinde yapılması hedefleniyor.

SİLO TANK KAFE
SEKA´nın eski silo tankları, Kent Park Projesi içinde kafelere dönüşüyor. 13 metre yüksekliğinde 16 metre çapında olan iki silo kafe, yapılacak ilave ile 3´e yükselecek. Çelik konstrüksiyondan yapılacak silo tank kafenin etrafı tamamen camla kaplanacak. Kafelerin biri sanat galerisi olarak kullanılacak. Endüstriyel Dönüşüm Projesi kapsamında değerlendirilen silo kafeler, büyük ilgi çekecek.

YAPAY TIRMANMA DUVARI
Birinci etap alanı içinde 50 metre genişliğinde 9 metre yüksekliğinde yapay tırmanış duvarı yer alıyor. Tamamlandığında Avrupa´nın en büyük ve uzun ilk 5 duvarı arasına girecek olan yapay duvar, toplam 2 bin 800 parçadan oluşuyor. Dünya şampiyonalarının yapılabileceği standartlardaki tırmanış duvarı, ülkemiz için de ayrıca bu ölçüde bir ilk olacak.

KAY KAY PİSTİ
Türkiye´nin en büyük Kay Kay Pisti de, SEKA Kent Park alanı içinde yer alacak. Avrupa´da ilk 3 arasına girecek olan bu pistte, hem dünya şampiyonaları hem de özel gösteriler gerçekleştirilebilecek. Pek çok kişinin adını dahi bilmediği bu özel spor dalı için, SEKA Kent Park vazgeçilmez bir adres olacak.

LASERLİ SU OYUNLARI
Avrupa´nın en büyük lazer ışıklı su oyunları, yine SEKA Kent Park´ta yapılacak. 20 metre yüksekliğe kadar çıkan su oyunları, özel ışıklandırması sayesinde Körfez´in pek çok noktasından net bir şekilde görülebilecek.

Deniz ortasına yapılan performans platformu ve sahilde yapılan ahşap anfi ise 10 bin kişiye konser verilecek şekilde tasarlandı. Türkiye ve dünyanın en ünlü sanatçıları, Körfez üzerinde hazırlanmış mükemmel bir platformda sahne alacak.

ÇOCUKLARA 150 DÖNÜM
Devasa ölçüleri nedeniyle daha yapımına başlanmadan Londra´nın Hyde Park´ına benzetilen ve özgün özellikleri nedeniyle Türkiye´de pek çok ilki bünyesinde barındıracak olan SEKA Kent Park, aynı zamanda Türkiye´deki en büyük çocuk oyun alanına da sahip olacak. Çocuklar için tam 150 dönümlük bir alanın ayrıldığı projenin içinde, çocukların ilgi duyacağı ve büyük bir keyifle denemek isteyecekleri pek çok oyun grubu yer alacak.

YAPAY KUMSAL PLAJ VE YAPAY ÇİM TEPE
Sahili oldukça uzun olan parkın 1 kilometresinde, yapay kumsal plaj şeridi oluşturulacak. Tamamen temiz kumdan yapılacak olan bu plajda, çeşitli spor etkinlikleri gerçekleştirilecek.

15 metre yüksekliğinde ve 150 metre çapında yapılan yapay çim tepe ise, bölgeye farklı bir güzellik katacak. Kocaelililer, Körfez´in tüm güzelliklerini bu tepenin üzerinden seyredebilecek. Dileyen burada uçurtma da uçurabilecek.

DENİZ ÜSTÜNE KENT BALKONU
Sahilin, Körfezin ve denizin büyük anlam ve önem kazandığı projede, iskelelerin tamamı çok fonksiyonlu olarak inşa edildi. Örneğin deniz üzerine inşa edilecek olan Kent Balkonu sayesinde Kocaelililer, Körfez´in güzelliğini, su oyunlarını ve konserleri farklı bir açıdan ve doyasıya izleyebilecek. Ayrıca iskeleler sayesinde, deniz yoluyla parka ulaşmak mümkün olacak.

6 BİN AĞAÇ EKİLECEK
Büyük çoğunluğu yeşil alan olarak kalacak SEKA arazinde yükselen birinci etap park alanına, toplam 6 bin adet özel, yetişmiş ağaç dikilecek. Ağaçların dikimi tamamlandıktan sonra, SEKA İzmit´in gerçek anlamda akciğeri olacak, İzmit´te kişi başına düşen yeşil alan miktarı 4 kat artacak.

GÜVENLİĞE BÜYÜK ÖNEM
Ulaşım alternatiflerinin artırılacak olan SEKA Kent Park içine biri araçlar için olmak üzere 4 adet köprü yapılacak. Yaya köprüleri mimari olarak özgün tasarımlara sahip ve Avrupa standartlarında olacak.

Çok büyük olan alanın güvenliğine de büyük önem verilecek. Bu amaçla 24 saat boyunca 52 kameradan güvenlik kontrolü yapılacak.

Ayrıca hiçbir noktanın karanlıkta kalmaması amacıyla parkın tamamı aydınlatılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!