SEKA torna tezgahlarına büyük ilgi

İhaleye katılan firmalar yüksek fiyatlar verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne devredilen SEKA İzmit İşletmesi`nin makineleri birer birer satılmaya devam ediyor. Daha önce satılan 10 No`lu kağıt makinesinin ardından önceki gün de işletme içinde bulunan çeşitli markalardaki 9 adet torna tezgahı ile bir adet Bohrwerk ve bir adet bobin tel sarma makineleri ihaleye çıkarıldı.

TEKLİFLER HAVADA UÇUŞTU
Çok sayıda firmanın katıldığı ve kıran kırana geçen ihalede teklifler birbiriyle yarıştı. İhalede 11 makinenin 7`si satılırken, bunlardan 5`ine muhammen bedellerinin oldukça üzerindeki teklifler gelmesi dikkat çekti. 1, 3, 4, 9, 10 No`lu makineler yer yer yüzde 100`ü aşan fiyat artışlarıyla satıldı. Toplamda 262 bin YTL gelir elde edildi.

EN BÜYÜK İLGİ 4 NUMARAYA
İhalede en büyük ilgiyi 5 ayrı teklifle 4 No`lu Stankoimport Marka Torna Tezgahı gördü. Muhammen bedeli 40 bin YTL olan makine için en yüksek teklifi 89 bin YTL ile Aran Kauçuk vererek makinenin yeni sahibi olmaya hak kazandı.

5, 6, 7 ve 8 numaralı torna tezgahlarına teklif gelmezken, söz konusu makineler için 6 Eylül günü saat 14.00`te pazarlık usulüyle yeniden ihaleye çıkılacağı kaydedildi.

MAKİNELERİ KİM, HANGİ FİYATA ALDI?
- 1 No`lu Skoda Marka Torna Tezgahı
Muhammen bedeli 20 bin YTL. Üç firmanın teklif verdiği makineye en yüksek teklifi 40 bin YTL Adalı Kauçuk yaparak söz konusu makinenin sahibi oldu.

- 2 No`lu VDF Marka Torna Tezgahı
Muhammen bedeli 18 bin YTL. Tek teklifin yapıldığı tezgah 21 bin 500 YTL ile Cengiz Elektrik`e bırakıldı

- 3 No`lu Monarch Marka Torna Tezgahı
Muhammen bedeli 22 bin YTL. Dört teklifin yapıldığı tezgaha en yüksek fiyatı 45 bin YTL ile Adalı Kauçuk vererek makinenin sahibi oldu.

- 4 No`lu Stankoimport Marka Torna Tezgahı
Muhammen bedeli 40 bin YTL. Beş teklif yapıldığı tezgaha en yüksek fiyatı 89 bin YTL ile Aran Kauçuk verdi.

- 9 No`lu Meuser Marka Bohnwerk
Muhammen bedeli 35 bin YTL. Beş teklifin yapıldığı makineye en yüksek teklif 65 bin YTL ile Adalı Kauçuk`tan geldi.

- 10 No`lu Kayışlı Torna Tezgahı
Muhammen bedeli 1000 YTL. İki teklifin yapıldığı makinenin yeni sahibi, 1415 YTL ile en yüksek teklifi veren Beta Elektrik oldu.

- 11 No`lu Bobin Tel Sarma
Muhammen bedeli 500 YTL. Tek teklifi 595 YTL ile Beta Elektrik yaptı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!