SEKA ihalesine rekor katılım

SEKA 1. etap ihalesinde 22 firma milyon YTL´lerle yarıştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin önemli projelerinden biri olan SEKA 1. etap ihalesine rekor düzeyde katılım oldu. Çeşitli illerden 22 firmanın yarıştığı ihalede, en yüksek teklifi 35 milyon 934 bin 155 YTL ile İzmit firması olan Özyapı İnşaat, en düşük teklif 17 milyon 160 bin 202 YTL ile Rota İnşaat verdi.

SEKA BAŞBAKANIN HEDİYESİ
Büyükşehir Belediye binasında gerçekleştirilen ihale heyetinin başkanlığını Genel Sekreter Vekili Mustafa Soydabaş yaptı. Firma temsilcilerine bir konuşma yapan Soydabaş, SEKA`ya sanayicisinden, akademisyenine kadar bir çok kurum ve kuruluşun talip olduğunu belirterek, “Ancak Başbakanımız burayı Kocaelililere armağan etti” dedi. Soydabaş, Büyükşehir Belediyesi`nin 1. etap ihalesine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, “Bu kadar yüksek bir katılım beklemiyorduk. Ancak bu manzara bizi oldukça sevindirdi” şeklinde konuştu.

SEKA ZATEN GÜZEL
SEKA için titiz bir çalışma sonucu son derece güzel bir proje ortaya koyduklarını ifade eden Soydabaş, “Projemiz çok güzel ama SEKA zaten çok güzel olduğu için onun üzerine neyi nasıl yaparsanız yapın sonuç iyi son derece iyi olacaktır. Yapılacak olan her şey, Kocaeli  halkının refahı ve huzuru için inşa edilecektir. Bu parkta insanlar hem dinlenecek, hem doğa ile kucaklaşacak, hem kent stresini atacaktır” dedi.

BİZİM İÇİN KRİTER KALİTE
Büyükşehir Belediyesi`nin teklif veren her firmaya eşit uzaklıkta durduğunu da belirten Soydabaş, “Bizim için önemli olan tek şey her zaman söylediğimiz gibi kalitedir. Kocaeli`nde her kesin hemen hemen  SEKA ile ilgili bir anısı vardır. Benim de annem ve babam SEKA`dan emekli. Bu nedenle SEKA için her şeyin en iyisini istiyoruz” sözleri ile firmaları uyardı. Soydabaş, ihale komisyonun en kısa zamanda 1. etap ihalesi ile ilgili kararını vererek açıklama yapacağını da belirterek yılın ilk ya da ikinci ayında temel atmayı hedeflediklerini söyledi.

FİRMALAR VE TEKLİFLERİ
Daha sonra firmaların verdiği kapalı zarflar herkesin önünde açıklanarak, verilen teklifler açıklandı. Dosyalar tek tek incelenerek, firmaların yeterlilik koşullarını taşıyıp, taşımadıkları belirlendi. SEKA 1. etap ihalesine katılan firmalar ve verdikleri teklifler şöyle:

Özyapı İnşaat

Rota İnşaat

17 milyon 160 bin 202 YTL

PROJEDE NELER VAR?
Proje gereği arazi üzerinde; Marina ve normal iskelenin yanı sıra, biri SEKA adını taşıyacak olan iki adet müze inşa edilecek. Kent halkını sahiliyle kavuşturacak olan çalışmalar ise projenin aslında bel kemiğini oluşturuyor. Bu çerçevede Kocaelililerin sahilde rahatça gezip dolaşmalarına ve deniz kenarında dinlenmelerine olanak sağlayacak oturma grupları, büfeler, dinlenme sahaları, denize inen merdivenler ve plaj hayata geçirilecek.

SEKA`DA SPOR KEYFİ
SEKA arazisi uzaktan bakıldığında dahi özellikle su ve diğer ışık gösterileriyle her zaman ışıl ışıl görünecek. Bu arada vatandaşlar balıkçı restoranlarında Körfez`i seyrederek balıklarını yeme fırsatı yakalayacak.
Kent halkının dinlenme ve eğlenme merkezi haline gelecek olan SEKA, aynı zamanda sporseverlerin parkuru olacak. Burada yapılacak koşu, jogging ve yürüme bantları ile sağlıklı yaşam hayat biçimi haline gelecek.

KÜLTÜRÜN MERKEZİ
Arazi üzerinde ayrıca kültürel faaliyetlerin yürütülmesine olanak sağlanacak. Kongre ve sergi salonları, gösteri ve görsel sanat atölyeleri, ile festival sahaları Kocaeli`nin kültürel etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Özellikle çocukların rahatça koşup oynaması ve sağlıklı gelişimleri hedeflenen projede su oyun merkezleri gibi bir çok tesis inşa edilecek. Vatandaşların araç park etme sorununa çözüm olarak da zemin altında otopark yapılacak.