SEKA 1. Etap ihalesi yarın

Büyükşehir dev projeyi hayata geçirecek ilk adımı atıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin en önemli projeleri arasında yer alan SEKA projesini hayata geçirecek ilk adım yarın atılıyor. Toplam 580 dönümlük arazi üzerinde gerçekleştirilecek projenin ilk etap ihalesi, saat 10.00`da Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu`nda gerçekleştirilecek.

BAŞBAKAN TAM NOT VERMİŞTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından bir süre önce Başbakan Tayyip Erdoğan`a sunulan proje Başbakandan da geçer not almıştı. Başbakan Erdoğan`ın “Bu parkı öyle bir hale getirmelisiniz ki, vatandaşımız çimler üzerine oturabilmeli, uzanıp yatabilmeli, çoluğu çocuğu ile kentin stresini atabilmeli” şeklindeki uyarılarını dikkate alan Büyükşehir Belediyesi kentin akciğeri olacak bir proje hazırladı.

PROJEDE NELER VAR?
Proje gereği arazi üzerinde; Marina ve normal iskelenin yanı sıra, biri SEKA adını taşıyacak olan iki adet müze inşa edilecek. Kent halkını sahiliyle kavuşturacak olan çalışmalar ise projenin aslında bel kemiğini oluşturuyor. Bu çerçevede Kocaelililerin sahilde rahatça gezip dolaşmalarına ve deniz kenarında dinlenmelerine olanak sağlayacak oturma grupları, büfeler, dinlenme sahaları, denize inen merdivenler ve plaj hayata geçirilecek.

SEKA`DA SPOR KEYFİ
SEKA arazisi uzaktan bakıldığında dahi özellikle su ve diğer ışık gösterileriyle her zaman ışıl ışıl görünecek. Bu arada vatandaşlar balıkçı restoranlarında Körfez`i seyrederek balıklarını yeme fırsatı yakalayacak.
Kent halkının dinlenme ve eğlenme merkezi haline gelecek olan SEKA, aynı zamanda sporseverlerin parkuru olacak. Burada yapılacak koşu, jogging ve yürüme bantları ile sağlıklı yaşam hayat biçimi haline gelecek.

KÜLTÜRÜN MERKEZİ
Arazi üzerinde ayrıca kültürel faaliyetlerin yürütülmesine olanak sağlanacak. Kongre ve sergi salonları, gösteri ve görsel sanat atölyeleri, ile festival sahaları Kocaeli`nin kültürel etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Özellikle çocukların rahatça koşup oynaması ve sağlıklı gelişimleri hedeflenen projede su oyun merkezleri gibi bir çok tesis inşa edilecek. Vatandaşların araç park etme sorununa çözüm olarak da zemin altında otopark yapılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!