“Şehit aileleri baş tacımız”

Kocaeli Gaziler Günü`nde şehit aileleri ve gazilerini bağrına bastı. Duygu dolu anların yaşandığı törenlerde Başkan Karaosmanoğlu şehit ailelerinin baş tacı olduğunu söyledi.

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Kocaeli´nde de coşkuyla kutlandı. Tüm gün süren törenlerde şehit aileleri halk ve yöneticiler tarafından bağırlara basıldı.

Törenler sırasında vatan savunmasında hayatlarını kaybeden şehitlerimizin anısına ailelerine Devlet Övünç Madalyası verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2003 yılında Iğdır´da şehit olan Polis Memuru Bülent Aktaş´ın eşi Arzu Aktaş, kızları Melike ve Merve Aktaş ile oğlu Ömer Faruk Aktaş´a madalyalarını verirken duygu dolu anlar yaşadı. Şehidin ailesine “siz bizim başımızın tacısınız” diyen Karaosmanoğlu, küçük Ömer Faruk´un boynuna gururla madalyasını taktı.

İLK TÖREN VALİLİKTE
Gaziler günü nedeni ile ilk tören saat 10.00´da valilik önünde gerçekleştirildi. Anıta çelenklerin sunulmasının ardından Muharip Gaziler Dernek Başkanı Yunus Coşkun bir konuşma yaptı. Coşkun konuşmasına, “Bu vatanın kurtulması ve yaşatılması için canını seve seve feda eden, aziz toprakların azizi sahipleri olan şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum” diyerek başladı. Coşkun, Bu günün sadece gaziler günü olarak değil aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürke´de Mareşal unvanının verilmesinin 85. yılının da kutlandığını ifade etti. Sözlerinin sonunda birlik ve beraberlik çağrısı yapan coşkun, “ Birlik ve beraberlik içerisinde Kuva-i Milliye ruhuna sahip çıkarsak muasır medeniyetler seviyesine yüksele bileceğimizi” söyledi.

ANTİKKAPIDA YEMEK
Valilik önündeki törenlerin ardından Büyükşehir Belediyesi Gazi ve şehit aileleri onuruna Antikkapı Restaurant´ta bir yemek verdi. Yemeğe Kocaeli Valisi Erdal Ata, 15.Kolordu komutanı İlker Akşit ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğluda katıldı. Yemeğin sonunda Muharip Gaziler Dernek Başkanı Yunus Coşkun Vali Ata,15 Kolordu Komutanı Akşit ve Büyükşehir Belediye Başkanı ibrahim Karaosmanoğlu´na birer teşekkür plaketi verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!