Şehir Tiyatrosu´nda gençlik rüzgarı

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu´nda Oda Tiyatrosu açıldı, ilk oyun İzmitli gençlerden

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde oluşturulan Oda Tiyatrosu önceki akşam Başkan İbrahim Karaosmanoğlu tarafından törenle açıldı. Yeni sahnede ilk oyun, Şehir Tiyatrosu`ndan yetişen İzmitli gençler tarafından sahnelendi. 3 saatlik oyun ayakta alkışlandı.

BAŞKAN`DAN TEŞEKKÜR
Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine getirildikten sonra, tiyatroyu Kocaeli`nin geneline yaymayı başaran Ragıp Savaş, Oda Tiyatrosu`nu sil baştan yenileyip, sanatseverlerin hizmetine sundu. Önceki akşam düzenlenen açılış töreninde konuşan Ragıp Savaş, “Genç arkadaşlarımıza şans tanımak istedik. Onların yetişmesinde emeğimiz geçti. Türk sahnelerinde ilk kez sahnelenecek bir oyunu, bu salonda ilk oyun olarak sahneleyecekler. Bundan gurur duyuyoruz” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da yaptığı konuşmada, Ragıp Savaş ve ekibine yaptığı başarılı çalışmalardan ötürü teşekkür ederken, “Dilerim bu çalışmalar artarak devam eder. Çünkü tiyatro her kesimin ihtiyacı olan bir sanattır” şeklinde konuştu. Başkan Karaosmanoğlu daha sonra kurdeleyi alkışlar arasında kesti.

GENÇ EKİBİN İLK OYUNU
Oda Tiyatrosu`nun açılışının ardından, Kocaeli Şehir Tiyatrosu`nda yetişen İzmitli genç oyuncular Serhat Güzel, Nuri Karadeniz, Erdem Irmak, Volkan Yosunlu ve Nurcan Turhal, bir ilke imza attı. İrlandalı genç yazarı baş yapıt yazarları arasına taşıyan “Geçit Yok” adlı eseri ilk kez Türk sahnelerine taşıyan gençler, büyük bir başarıya imza attı. Toplam 3 saat süren iki perdelik oyun İngiltere`de 1999 yılında kapalı gişe oynamıştı. Emre Koyuncu`nun çevirip yönettiği oyunu izleyen davetliler, genç sanatçıları ayakta alkışladı.

İLKLER BİR ARADA
Genç oyuncuların ilk oyunu, Oda Tiyatrosu`nda gerçekleştirilen ilk oyun ve Türk sahnelerinde ilk kez oynanan “Geçit Yok”, ilklerin yaşanmasını sağladı. Yeni sosyal gerçekçilik akımıyla çağdaş tiyatroda çığır açan yazarların önde gelen isimlerinden İrlandalı genç usta yazar Conor Mc Phearson ülkemiz seyircisiyle ilk kez İzmit`de, İzmitli genç oyuncular sayesinde buluşmuş oldu. Oyun Oda Tiyatrosu ile Halkevi Sahnesi`nde oynanacak.

İNSANLARIN İÇİNDEKİ GÜZELLİKLER
Oyunda toplumsal koşulları göz önünde bulundurarak aramızda yaşayan sıradan insanların, sıradan öyküleri ele alınıyor. İlk bakışta kaba saba görünen insanların, yalnız yaşamlarının içinde saklı duran güzelliklerin anlatıldığı oyunda, kaybolmuş ümitler, korkular yüzünden yapılmış hatalı tercihler ve sevgi arayışı, yazarın gözü ile sahneye konuluyor. İlk oyununu sahneleyecek olan genç ekip, bundan sonraki oyunlarda çağdaş metinleri sahneleyerek, tiyatronun genç yüzü olmayı hedefliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!