Şehir Tiyatroları en parlak günlerini yaşıyor

Kapalı gişe oynuyor, il dışından seyirci çekiyor

Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş yönetiminde geçen yıl  “Yeniden Tiyatro” sloganı ve yepyeni bir anlayışla perdelerini açan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, bu yılki repertuarı ile yine doğru yolda olduğunu kanıtladı. Kocaeli seyircisini tiyatroya çekmeye başaran Şehir Tiyatroları, hemen hemen her oyununda kapalı gişe oynuyor.

SEYİRCİ YILMIYOR
Oyunlar için bilet almaya gelen vatandaşlar sık sık “Yerimiz kalmadı” sözleriyle karşılaşıyor. Kocaeli seyircisini asla yıldırmayan bu sözler bir sonraki oyun için yeniden tiyatro gişelerine gidilmesine ise engel olmuyor.
Kocaeli seyircisinin tiyatroya olan ilgisinden oldukça mutlu olduğunu söyleyen tiyatro yetkilileri ise, “Yeniden tiyatro sloganı ile çıktığımız bu yolda Kocaeli seyircisi bizi hiç yalnız bırakmadı. Artık gişelerimizin önünde ve tiyatromuzda seyirci kalabalığı görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kocaeli seyircisine layık olmak için bundan sonra da tüm çabamızı ortaya koyacağız” dedi.

ÜNÜ İL SINIRLARINI AŞTI
Gebze`den Kandıra`ya kadar Kocaeli seyircisini tiyatroya çekmeyi başaran Şehir Tiyatroları`nın ünü, il sınırlarını da aştı. Daha önce sadece İstanbul`dan seyirci çeken tiyatronun bu yılki misafirleri arasında Düzce, Yalova ve Adapazarı izleyicisi de var.

YAŞAR BU YIL DA BİR NUMARA
Kapalı gişe oynayan oyunlardan biri geçen sezonun favorileri arasında yer alan Aziz Nesin`in ünlü eseri “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”. Oldukça güçlü bir kadro ile bu sezon da SDKM`de fırtına gibi esen oyuna Kocaeli seyircisi büyük ilgi gösterirken, her oyun sonunda sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlanıyor.

İZLEYİCİNİN MÜCO SEVGİSİ
Bu arada oyunda büyük performans sergileyen oyunculardan biri de Barış Falay. Uzun zamandan beri Şehir Tiyatroları`nın oyuncusu olan ve Aliye dizisindeki “Mücahit” karakteriyle dikkat çeken Falay`a Kocaeli seyircisi de oyun esnasında alkışlarıyla beğenisini gönderiyor.

ÇEVİK KUVVET HEP GELECEK
Sezon sonuna kadar sahnelenecek olan “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” için Kocaeli`ndeki birçok sivil toplum kuruluşu şimdiden yer ayırtmış durumda.
Tiyatroya ilgisi ile tanınan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri de “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” adlı oyunun yanı sıra Şehir Tiyatroları`nın bu sezon boyunca oynayacağı diğer oyunları seyretmek için tiyatro yönetimine talepte bulundu. Çevik Kuvvet`in talebini memnuniyetle kabul eden Şehir Tiyatroları ayrıca bir süre önce oyuncu Aydın Sigalı aracılığıyla Çevik Kuvvet polislerine “Tiyatro” konulu bir de konferans verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!