Şehir içine 10 kuruşluk zam

Ulaşıma yapılan zamlar yıl başından itibaren geçerli olacak

Kocaeli Otobüs, Minibüs ve Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Birliği`nin zam talebini görüşen UKOME, yıl başından itibaren geçerli olacak ücret tarifesini belirledi. Enflasyonda yaşanan düşüşü ve Bursa-Adapazarı gibi çevre belediyelerdeki zam oranlarını dikkate alan UKOME, bir çok yerde zam talebini geri çevirirken, zam oranları yüzde 5 ile 10 arasında değişti. İzmit şehir merkezinde ise dolmuş ücretlerine 10 kuruş zam yapıldı.

MAZOTA YÜZDE 36 ZAM
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu başkanlığında toplanan kurulun en önemli gündem maddesi, Otobüs, Minibüs ve Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Birliği`nin zam talebi oldu. Birlik tarafından yapılan talepte mazot fiyatlarında yüzde 36 artış yaşandığı dile getirilerek, şoför esnafının mağdur olduğu ve zam yapılması istendi. Kurul yaptığı görüşmede, hem vatandaşın hem de şoför esnafının mağdur olmaması için yoğun bir çaba sarfederek, kararları aldı.

“KİMSE MAĞDUR OLMASIN”
Zam talebi görüşülmeden önce UKOME Başkanı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, kimsenin mağdur edilmemesini istedi. Zam talebinin yüksek olduğunu ifade eden Karaloğlu, “Yıllık enflasyon yüzde 8`de kalmıştır. Gereken hatlarda ücret artışı vatandaşı ve sürücüleri mağdur etmeden yapılmalı.” Genel Sekreter Karaloğlu, genel çerçeveyi özetledikten sonra, 400`e yakın hat için belirlenen yeni tarife tek tek ele aldı.

ŞEHİR İÇİ 1 YTL OLDU
İlk olarak İzmit şehir merkezindeki zam isteği görüşüldü. Şehir merkezinde halen 90 kuruş olan dolmuş ücretlerine 10 kuruş zam yapılarak, ücret 1 YTL`ye yükseltildi. Zam oranı yüzde 11 olarak gerçekleşti. Öğrenci ücretleri ise 60 kuruştan 75 kuruşa yükseldi. Belediye otobüslerinde 80 kuruş olan tam ve 50 kuruş olan öğrenci fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı. Karar alınırken enflasyon ve vatandaşın mağdur olmaması hesaba katıldı. Fiyat artışı 1 Ocak 2006 tarihinden itibaren uygulamaya konulacak.

GEBZE DE 10 KURUŞ ZAMLANDI
İzmit-Gebze-Darıca arasında ücret 2.75 YTL`den 3 YTL`ye yükselirken, Gebze`de şehir içi minibüs ücretİ 80 kuruştan 90 kuruşa, öğrenci ise 40 kuruştan 60 kuruşa çıktı.

Kandıra`da şehir içi minibüs ücretleri değişmedi. Tam 60, öğrenci yine 40 kuruş üzerinden ulaşım bedeli ödeyecek. Köy hatlarıyla ilgili zam talepleri ise yolcu yoğunluğunun seyrek olması nedeniyle olduğu gibi kabul edildi.

ZAM ALAMAYANLAR
Yapılan değerlendirme sonucu bazı hatlara zam talebi kabul edilmedi. Körfez hattında fiyatlar sabit kaldı. 27 kilometrelik Kirazlıyalı-Yarımca-İzmit hattı için vatandaşlar yine 1.50 YTL, öğrenciler ise yine 75 yeni kuruş ödeyecek.

Karamürsel, Değirmendere ve Gölcük hatlarında da zam yapılmadı. Karamürsel-İzmit arası 2.50, Değirmendere-İzmit ve Gölcük-İzmit arası ise yine 1.50 YTL`de kaldı.

UKOME, yıl içinde kendisine iletilecek otobüs, minibüs ve taşıt kooperatiflerinin zam taleplerini önümüzdeki yıl sonuna kadar değerlendirmeye almayacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!