Şehir içi minibüslere çeki-düzen

Toplu ulaşım araçları bundan böyle daha seyrek kalkış yapacak, İzmit şehir içi trafiği rahatlayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, minibüslerin otobüslere çevrilmesiyle yeni bir boyut kazanan İzmit şehir içi trafiğini rahatlatmaya yönelik yeni uygulamayı devreye alıyor. Bugünden itibaren start alacak uygulama ile toplu ulaşım araçları artık hareket merkezlerinden daha seyrek çıkış yapacak, duraklarda yolcu bekleyemeyecek.

KALKIŞ SÜRELERİ UZUYOR
5 ve 13 No`lu kooperatiflere bağlı 330 aracın İzmit şehir içine daha az girmesini hedefleyen uygulama özetle, daha önce iki dakika arayla kalkan minibüs ve otobüslerin bundan böyle yolcu yoğunluğuna göre 1-3 dakika daha geç hareket etmesini kapsıyor. Bu sayede daha önce 250 olan bir saatte şehir içine giren araç adedi, yüzde 20 oranında azalarak 200`e düşecek, durak ve yollardaki minibüs-otobüs kuyruğu görüntüleri ortadan kalkacak.

YOĞUN HATLAR UYGULAMA DIŞI
Umuttepe gibi araç sayısı az, yolcu yoğunluğu fazla olan hatlar uygulama dışında bırakılırken, minibüs ve otobüslerin daha seyrek çıkış yapmaları bir miktar vatandaşa yansıyacak. Şehir içinden toplu ulaşım aracına binecek olan bir vatandaş, hattına göre duraklarda 1 ile 3 dakika arasında fazladan bir süre beklemek zorunda kalacak.

ZABITALAR DENETLEYECEK
Toplu ulaşım araçlarının çalışma saatlerini yeniden düzenleyen uygulama bugünden itibaren başlıyor. Kent merkezindeki trafiğe önemli bir rahatlama getirmesi beklenen ve yolcuların araç içinde bekletilmesini ortadan kaldıracak sistemin işlerliğini, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı`na bağlı denetim ekipleri sağlayacak. 6 hareket merkezinde sürekli olarak görev yapacak olan zabıta memurları, araçların çıkışlarını kontrol altında tutacak.

TAVİZ VERİLMEYECEK
Aynı zamanda duraklarda yolcu beklenmesine izin vermeyecek olan ekipler, çalışma programının dışına çıkan minibüs ve otobüslere ilgili yönetmelikler uyarınca her türlü ceza ve yaptırımı taviz vermeden uygulayacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!