Şeb`i Arus`a yoğun ilgi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana`nın vefatının 731. yıl dönümü nedeniyle, dün akşam Mevlana`yı Anma Gecesi (Şeb-i Arus) düzenledi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen geceye ilgi büyük oldu, bütün koltuklar doldu.

KATILANLAR
Kocaeli Vali Yardımcıları İdris Kurtkaya, Hasan Özhan ve Celalettin Özdil, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Adalet Komisyonu ve 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fazlı Aksoy, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Şefik Postalcıoğlu geceye katılanlar arasındaydı.

ÖNCE KONFERANS
İki bölümden oluşan gecede ilk olarak Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sezai Küçük, “Mevlana ve Mesnevilik Kültürü” konulu konferansta konuştu. Sinevizyon eşliğinde gerçekleştirilen konferansta Küçük, Mevlana`nın hayatı hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Mesneviliğin sembolleri arasında gösterilen ‘ney` hakkında da konuşan Küçük, “Ney insanlara nereden geldiğini, nereye gitmekte olduğunu anlatır” ifadesini kullandı.

700 YIL SONRA MAT
“Nasıl ney mahir bir sanatçının eline düşünce o nefis sesi çıkarıyorsa, biz de bunlardan arınınca nefis bir kişiliğe sahip oluruz” diyen Küçük sözlerini Mevlana`nın şu sözleriyle bitirdi: “Öyle bir satranç oynayacaksınız ki, 700 yıl sonra mat diyebileceksiniz.” 

GALATA`DAN 5 SEMAZEN
Gecenin ikinci bölümde Şef Dr. Ahmet Hakkı Turabi yönetimindeki Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı Tasavvuf Topluluğu sahne aldı. Topluluk izleyicilerin adeta kulaklarının pasını silecek bir müzik şöleni sunarken, İstanbul Galata Mevlevihanesi`nden gelen 5 semazen de ilgi odağı oldu. Gecenin sonunda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Yrd. Doç. Dr. Sezai Küçük ve Dr. Ahmet Hakkı Turabi`ye teşekkür plaketi ile çiçek takdim etti. Şebi Arus programı, 18 Aralık 2004 Cumartesi günü Gebze Belediyesi Kültür Sarayında gerçekleştirilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!