SDKM´de türkü şöleni

Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği Uygulama Topluluğu ile konuk sanatçı Sevcan Orhan´dan müthiş konser

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği Uygulama Topluluğu, türkü severlere dün akşam yine muhteşem bir halk müziği konseri sundu. Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde saat 20.00`de başlayan konseri çok sayıda seyircinin yanı sıra, Kocaeli Vali Yardımcısı İdris Kurtkaya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker ve Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu da izledi.

ÖĞRENCİLİKTEN ÖĞRETMENLİĞE
Büyükşehir Konservatuarı THM Bölümü mezunlarından olan ve halen aynı bölümde öğretim görevlisi olarak çalışan Nurettin İlhan`ın yönettiği konser iki bölümden oluştu.

Birinci bölümde koronun seslendirdiği türküler ile solo türkülere yer verildi. Çeşitli yörelere ait toplam 16 eserin seslendirildiği birinci bölümün ardından konserin konuk sanatçısı Sevcan Orhan sahne aldı.

ORHAN`DAN UNUTULMAZ TÜRKÜLER
Türkü severlerin yakından tanıdığı Sevcan Orhan, gecede birbirinden güzel eserleri Kocaeli seyircisi için seslendirdi. Orhan`ın türkülerine zaman zaman eşlik eden seyirci ise, gecenin sonundaki alkışlarıyla beğenisini ortaya koydu.

Konseri izleyen Büyükşehir Belediye Başkan Vekil Şeker konserin sonunda koro üyeleri. saz sanatçıları ve konuk sanatçı Orhan`a birer teşekkür plaketi verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!