SDKM´de “Hırçın Kız” fırtınası esecek

Şehir Tiyatroları Kocaeli seyircisini farklı tiyatrolarla buluşturmayı sürdürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Kocaeli seyircisini farklı tiyatrolarla buluşturmaya devam ediyor. Kısa süre önce İstanbul Devlet Tiyatroları ile oyun değişimi protokolü yapan Şehir Tiyatroları geçtiğimiz günlerde de usta tiyatrocu Haluk Bilginer´in Oyun Atölyesi ile yeni bir sanatsal işbirliği başlattı. Yapılan protokole, Oyun Atölyesi ünlü İngiliz tiyatro yazarı William Shakespeare´in “Hırçın Kız” adlı eserini 1-2-3 Şubat tarihlerinde Kocaeli seyircisi için sahneleyecek. Oyun söz konusu tarihlerde SDKM Büyük Salon´da ve saat 20.00´de perde açacak. Buna karşılık Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları da “Ayrılık “adlı oyunu ile 5-6-7 Şubat tarihlerinde İstanbul Moda´daki Oyun Atölyesi´nde sahneleyecek.

SANAT YÖNETMENİ BİLGİNER
Sanat Yönetmenliğini Haluk  Bilginer´in yaptığı “Hırçın Kız” adlı oyunu dilimize Zeynep Avcı çevirdi. Yönetmenliğini Kemal Aydoğan´ın yaptığı oyunun sahne tasarımı Bengü Günay ve Gamze Kuş´a, ışık tasarımı ise İrfan Varlı´ya ait.

USTA TİYATROCULAR OYNUYOR
Oyunda, Oyun Atölyesi´nin usta sanatçıları Aybanu Aykut, Fırat Tanış, Timur Acar, Osman Akça, Gözde Başaran, Pınar Bekaroğlu, Uğur Bilgin, Evren Erler, Mert Fırat, Gözde Kırgız, Neslihan Kolaylı, Aylin Kontente, Muharrem Özcan, Selen Öztürk, İnan Ulaş Torun, İpek Türktan ile Onur Ünsal rol alıyor.


Shakespeare´in ünlü komedilerinden Hırçın Kız, kadın erkek ilişkisinde kadının erkek tarafından baskılanmasını, evcilleştirilip boyun eğdirilmesini anlatıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!