Sarımeşe´de start verildi, koşu başladı

Büyükşehir Belediyesi`nin, spor günleri etkinlikleri arasında yer alan at yarışları, büyük ilgi gördü

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür, Sanat ve Spor etkinlikleri arasında yer alan at yarışları, önceki gün Sarımeşe hipodromunda yapıldı. Yarışlar sonrası ata binen Başkan Karaosmanoğlu, at üzerinde oldukça marifetli gözüktü.

 

AT YARIŞLARINA BÜYÜK İLGİ VARDI
Türkiye Jokey Kulübü tarafından Sarımeşe Beldesinde  yaptırılan İzmit İdman Merkezi ilk at yarışları önceki gün gerçekleşti. Hipodromun açılışıyla birlikte mahalli at yarışlarının yapıldığı Sarımeşe´deki açılış töreninde Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, Kocaeli valisi Erdal Ata, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim karaosmanoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve il jandarma alay komutanı Yurdaer Erkolda Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Maşukiye Belediye Başkanı Mustafa Er, Derbent belediye Başkanı Zafer Arat, Eşme Belediye Başkanı Şaban Özer, Kızderbent Belediye Başkanı Mehmet Altun, Yazlık Belediye Başkanı Sebahattin Ersoy, Acısu Belediye Başkanı Abdullah Sungur, Hisareyn Belediye Başkanı Sebahattin Şimşek, KASKF Başkanı Rafet Kırgız, Kocaeli Gençlik ve Spor Müdürü Nurettin Arıcan, Kocaelispor yönetim kurulu üyesi Cemal Derya hazır bulundu. Kocaelispor futbolcusu Erhan Yılmazın da katıldığı açılışa belde halkı büyük ilgi gösterdi.

“İLİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ”
İlimizde ilk kez düzenlenen böylesi önemli bir etkinlik öncesinde konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “İlimizde böyle bir organizasyon ilk kez yapılıyor. Bu etkinlik Kocaeli için önemli bir başlangıç. At sporu, atalarımızın bize miras bıraktığı önemli sporlar arasında yer alıyor. Şehrimizin atçılıkta ülkemizde öncü olmasını arzuluyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmaların, her geçen yıl artarak devam etmesi gerekir. Sarımeşe belediye başkanımızı bu çalışmalarından ötürü kutluyorum. Atçılık sporu ile ilgili her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” diyerek, at sporunun ilimizde önemli bir yer sahibi olmasını istedi. Yarışlar sonrasında ata binen Başkan Karaosmanoğlu, at üzerinde usta binicileri aratmazken, “at sporlarını özlüyoruz” dedi.


MANKENLER RENK KATTI
Sümbüle Konaklarının inşaatını üstlenen Delta İnşaatın sahibi Orhan Yılmazın da katıldığı açılışa ünlü mankenler Nilay Dorsa, Doğa Bekleriz, Ece Gürsel ve Tuğba Karaca da katılarak renk kattılar. 3 saati aşkın süren yarışlar sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kupası, Sarımeşe Belediye Başkanlığı Kupası,Türkiye jokey kulübü koşusu, Sümbüle Konakları Rahvan, Sümbüle Konakları büyük rahvan, köy yarışları ve Tarım il Müdürlüğü yarışları neticesinde kupalar sahiplerini buldu. Dereceye giren at sahiplerine para ödülü verildi. 7 Kategoride yapılan at yarışlarında Büyükşehir Belediyesi Kupasını Deniz Feneri isimli at birinci, Sarımeşe Belediyesi Kupasını Tertip isimli at birinci, TJK Kupasını yarışını Yankıbey isimli at birinci, Tarım İl Müdürlüğü Kupasını Ayaş isimli at birinci oldu, Köylü Kupasını Yıldırım isimli at birinci, Sümbüle Konakları Rahvan yarışında Halit Şanlı birinci, Büyük Rahvan at yarışlarında Muzaffer Şimşek ve Osman Kalyoncu birinci oldu.

At yarışları sonuçları  :

Büyükşehir Belediye Başkanlığı kupası:
1. Deniz Feneri (Murat Badiş)
2. Ahonen (Kadir Baltacı)
3. Ms. River (Ramazan Özdemir)
4. Balyoz (Fuat Aslan)

Sarımeşe Belediye Başkanlığı Kupası:
1. Tertip (Fatih Yıldız)
2. Poyraz (Zezcan Çakır)
3. Özilter (Ahmet Dizdaroğlu)
4. Özbeyağa (Ayhan Gümüş)

Köy Yarışları Kupası:
1. Yıldırım (Hasan Sevimli)
2. Osmancık (Zekeiya Tunç)
3. Karaşimşek (Hasan Birinci)

Türkiye Jokey Kulübü Kupası:
1. Yankıbey (Fuat Aslan)
2. Doğuhanefe (Ayştekin Akkaya)
3. Beyselli (Ulaş Karahan)
4. Varonay (Mustafa Yüksel)

Sümbüle Konakları Rahvan yarışları Kupası:
1. Halil Şanlı
2. Halil Pekanlı
3. Süleyman tezgen
4. Raşit yiğitoğlu

Sümbüle Konakları Büyük rahvan yarışları Kupası:
1. Muzaffer Şimşek-Osman Kalyoncu
3. Uzman Turizm
4. Haluk Demir

Kocaeli Tarım İl Müdürlüğü Kupası:
1. Ayaş (Enis Barış)
2. Canselman (Fuat Aslan)
3. Cevahir (Gültekin Akkaya)
4. Atilla (Fuat Aslan)

Bizi;
sosyal medyada takip edin!