“Sanayicilerle el ele verdik”

Karaosmanoğlu, sanayicileri ilgilendiren problemleri yine sanayicilerle çözmeye çalıştıklarını söyledi

Kocaeli`ndeki tüm belediye başkanları, önceki akşam Kocaeli Sanayi Odası`nın yemekli toplantısında bir araya geldi. Sanayici ile başkanlar arasındaki ilişkilerin artırılmasını amaçlayan toplantıda, Başkan Karaosmanoğlu sorunların çözümü için birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı.

“HERKES KAZANIR”
KSO Sosyal Tesisleri`nde ve Başkan Yılmaz Kanbak`ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, ilçe ve belde belediye başkanlarının yanı sıra oda yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli`nin birçok sorunu olduğunu, sanayicileri ilgilendiren problemleri yine sanayicilerle çözmeye çalıştıklarını söyledi. Karaosmanoğlu, “Eğer birlikte hareket edersek kazanan her iki taraf olacak. Daha da önemlisi de bu işten en karlı kentimiz çıkacak” şeklinde konuştu.

“SAYILI BİR KENT OLMALIYDIK”
Sanayicinin üretim yapabilmesi için önünün açık tutulması gerektiğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, üreten bir sanayicinin vergisini ödeyeceğini ve bunun da direkt olarak kente hizmet olarak döneceğini belirtti. Kocaeli`nin bugüne kadar dünyanın sayılı kentleri arasına girmesi gerektiğini hatırlatan Karaosmanoğlu şöyle konuştu:

PLANLI VE UMUTLU
“Kurum olarak 2023 yılını önemli bir kilometre taşı belirledik. Biz sanayicimizin önünü açıyor ve beraber hareket ediyoruz. Sanayicimiz de yerel yönetimlerle hareket ederek geleceğimizin teminatı çocuklarımıza çok daha güzel bir kent bırakmanın çabası içinde olmalı. Kentin sorunlarını adım adım çözüyoruz. Kocaeli yaşanan ve yaşatan kent hale gelecek.”
Planlı çalışmalarla Kocaeli`nin gelişeceğine olan inancını tekrarlayan Başkan Karaosmanoğlu, “Biz umutsuz değiliz. Sanayicimizi ve sorunlarını biliyor ve anlıyoruz” dedi.

“UYUM İÇİNDE ÇALIŞILMALI”
KSO Başkanı Kanbak da, geleceğin Avrupa şehirlerinde belediyelerle sanayicilerin uyum içinde olması gerektiğini söyledi. Kocaeli`nde sanayi yatırımları açısından iki önemli risk bulunduğunu ifade eden Kanbak, bu riskleri “Birinci risk, 17 Ağustos depreminde görüldüğünü gibi dolgu alanlarına yapılan sanayi alanları. İkinci risk ise hızla büyüyen çarpık kentleşme sonucu çevre ve insan sağlığına etki eden riskli bölgeler” şeklinde açıkladı. Riskli bölgelerde bulunan sanayiciler için yeni yatırım alanları bulmaya çalıştıklarını ifade eden Kanbak, bu nedenle Büyükşehir Belediyesi ve diğer 44 belediye ile uyum içinde çalışılması gerektiğini vurguladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!