“Sanayi Müzesi”ne Sabancı desteği

Güler Sabancı, Başkan Karaosmanoğlu`nun isteğini kırmadı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, SEKA Parkı içinde yapılacak olan “Sanayi Müzesi” hakkında Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile görüşüp, destek istedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, SEKA Parkı içinde yapılacak olan “Sanayi Müzesi” hakkında Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile görüşüp, destek istedi. Projeye olumlu bakan Güler Sabancı, SEKA Parkı´nın önemini bildiğini belirterek, destek verebileceklerini söyledi.

GÖRKEMLİ MÜZE
Türkiye´de eşsiz bir proje amacıyla yola çıkılan SEKA Parkı içinde oluşturmayı düşündükleri Sanayi Müzesi için büyük sanayi kuruluşlarının desteğini ve görüşünü alan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile görüştü. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Yılmaz Kanbak´ın da hazır bulunduğu görüşme sırasında Karaosmanoğlu Sanayi Müzesi için hazırlanan projeyi anlattı. Müzenin sanayi kuruluşlarına yakışır bir güzellikte olacağını ifade eden Karaosmanoğlu, Kocaeli´nin akciğeri konumundaki SEKA Parkı´na büyük bir anlam katacağını ifade etti.

BAŞKAN DESTEK İSTEDİ
Sanayi Müzesi´nin kentin yapısal dokusuna uygun olacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Güler Sabancı´dan destek istedi. Sabancı Holding´i bu projenin içinde görmek istediklerini belirten Karaosmanoğlu, “Sizlerin desteği ile hazırlattığımız bu proje büyük bir anlam kazanacaktır. SEKA Parkı, dünyada eşi benzeri olmayan, insanların doğa ve deniz ile buluşup, yorgunluk atacağı bir yer olacak. Sanayi kenti Kocaeli´nde Sanayi Müzesi´nin bu park içinde olması, parkımıza ayrı bir anlam katacaktır” dedi.

ÖNEMLİ BİR  ADIM ATILDI
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Yılmaz Kanbak´da projeye olumlu baktıklarını, açık bir müze düşündüklerini ifade etti. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı projeyi aldıkça beğendiğini söyledi. Kocaeli´yi çok sık ziyaret ettiğini belirten Güler Sabancı, “Sabancı grubu olarak projenize ortak olabiliriz. Öncelikli Sabancı ailesi, yönetim kurulumuz ve vakfımız üyeleri ile konuyu görüşmemiz gerekli. Sanayicileri temsil edecek bir müzede yer almak, böyle bir projenin içinde bulunmak bizide mutlu eder” şeklinde konuştu. Görüşme sırasında Başkan Karaosmanoğlu Güler Sabancı´yı SEKA arazisini gezdirmeye davet etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!