Sanayi Mahallesi´ne futbol sahası

İzmit yeni bir tesise, 12 amatör takım da yeni kulüp odalarına kavuşacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Vinsan Kampusu Anfi Tiyatrosunun hemen arkasında bulunan alanda başlatılan sentetik futbol sahası çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çevredeki kulüplere verilmesi planlanan kulüp odalarının şablonu ortaya çıkmaya başladı.

 
 
GECE MAÇ OYNANABİLECEK
Büyükşehir Belediyesi tarafından “Sanayi Mahallesi Sahil Kesimi Sentetik Çim Futbol Sahası ve Spor Tesisleri Yapım İşi” adı altında başlatılan çalışmalarda önemli bir mesafe kat edildi. FIFA standartlarında sentetik çimden yapılacak olan futbol sahasının drenaj kanalları kazıldı ve üzerine mıcır serme işlemi tamamlandı. Gece maçlarının da oynanması düşünülen sahanın ışıklandırma direkleri de dikildi.

12 KULÜBE ODA
Yeni yapılan futbol sahası ile Büyükşehir Kağıtspor´un kullandığı Vinsan Tesislerinin arasında bulunan bölgeye iki katlı yeni bir bina inşa ediliyor. 6 metre genişliğinde, 46 metre uzunluğunda yapılan bu binanın ilk katında, takım ve hakemlerin soyunma odaları, gözlemci odası, küçük çay ocağı ve tuvaletler yer alacak. Üst katta ise bölgede bulunan 12 amatör spor kulübünün yararlanacağı kulüp odaları olacak.  Bu binanın hemen önünde 720 kişilik kapalı tribün yapılacak. Çevresi güvenlik çitleri ile çevrilecek olan sahaya, maç izlemeye gelenlerin araçlarını park edebilmeleri için bir de otopark olacak.

EYLÜL SONUNA KADAR
Sentetik çimden oluşacak sahanın tamamlanmasının ardından, saha amatör küme takımlarına hizmet verecek. Otomatik sulama sistemi ile düzenli olarak bakım yapılacak olan sentetik çim sahada resmi müsabakalar oynanırken, amatör küme takımları da antrenmanlarını yapabilecek. Sanayi Mahallesi civarında bulunan takımlar için, yıllardır büyük eksikliği hissedilen böyle bir futbol sahasının yapılacak olması, çevrede bulunan sporcular için büyük bir sevinç yaratıyor. Büyük bir hızla ilerleyen Sanayi Mahallesi Spor Tesisleri çalışmalarının, eylül ayı sonunda bitmesi hedefleniyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!