Sanat Galerisi`nden “Renklerin Dansı”

Sezona “Mostar Köprüsü” adlı fotoğraf sergisiyle start veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi her ay düzenli olarak yürüttüğü etkinliklerine Mart ayında da devam ediyor.

Sanat Galerisi Mart ayının ilk etkinliğini de dün akşam İzmitli  ressam Hüseyin Savran`ın kişisel resim sergisi ile başlattı. Açılışını Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu`nun yaptığı sergiye çok sayıda Kocaelili sanatsever katıldı.

SANAT ETKİNLİKLERİNE DEVAM
Serginin açılışını yapan Karaçorlu, “Sanat, kişinin içindeki güzelliğin dışarıya yansıma halidir. Bireyler de bunlara, alkışlarıyla sahip çıkarak taçlandırmalı” şeklinde konuştu. Karaçorlu, Sanat Galeresi`nin bu tür sanat etkinliklerini Kocaelililerle buluşturmaya devam edeceğini belirtti.
 
ÇEŞİTLİ YARIŞMALARDA ÖDÜLLER
Öte yandan, Ankara, İstanbul, İzmir, Trabzon gibi pek çok ilde sergiler açan ve çeşitli yarışmalarda ödülleri bulunan sanatçı Savran, Büyükşehir Sanat Galerisi`nde açtığı bu sergide 2000 yılından bu yana devam eden çalışmalarından bir kesiti sergiliyor.
Rengin çeşitli geometrik biçimlerle oluşturduğu soyut kompozisyonları resimlerine konu eden sanatçının, bu sergide yer alan çalışmalarında yine çarpıcı renk ve biçim kompozisyonlarından oluşan resimlerin yanı sıra yer yer figüratif eğilimler de göze çarpıyor.

15 MART SALI`YA KADAR AÇIK
Savran`ın sergisi 15 Mart salı akşamına kadar pazar günü hariç her gün 09.00-18.00 arası Büyükşehir Sanat Galerisi`nde Kocaelili sanatseverler tarafından ziyaret edilebilir.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!