Sanat Galerisi yeni yıla hazırlandı

Büyükşehir Belediyesi kültürel ve sanatsal faaliyetleri hızlandırdı

Kocaeli`nin kültür ve sanat merkezi konumundaki Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi, yeni yılda da birbirinden önemli sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Yeni yıl hazırlıklarını tamamlayan sanat merkezinde birbirinden güzel etkinlikler yer alacak.

ETKİNLİKLER BİRBİRİNDEN GÜZEL
Sezona 26 Eylül tarihinde Japon Ressam Manika Nagare`nin resim sergisi ile start veren ve yılı “4 Mevsim Kocaeli Fotoğraf Sergisi” ile noktalayan Sanat Galerisi, Temmuz ayının başına kadar Kocaeli halkına sanat keyfi yaşatacak. Birbirinden önemli fotoğraf sanatçısı, ressam ve karikatüristlerin eserlerini ağılayacak olan Sanat Galerisi sezonunu  27 Haziran 1 Temmuz tarihleri arasında “Yaşadığım Kent Kocaeli” isimli resim yarışmasında dereceye giren resimleri sergileyerek kapatacak.

YILIN İLK SERGİSİ 3 OCAK`TA
Sanat Galerisi yeni yılın ilk sergisini 3 Ocak tarihinde İsmail Menekşe`nin “İzmit Peyzajları Suluboya Resim Sergisi” ile başlatacak. 9 Ocak tarihine kadar açık kalacak olan sergiyi 18-31 Ocak tarihleri arasındaki Şengül Parmakerli`nin resim sergisi izleyecek.

KISA AYA İKİ SERGİ
Şubat ayının ilk sergisini ise Gülseher Kahraman`ın Ebru-Teship eserleri süsleyecek. 1 Şubat tarihinde başlayacak olan sergi 11 Şubat tarihine kadar izlenebilecek. Galerinin Şubat ayındaki son konuğu da fotoğraf sanatçısı Faruk Ertunç`un fotoğrafları olacak.

BU PROGRAMI KESİP, SAKLAYIN
Galerinin Mart ayından sezonun kapanış tarihi olan Haziran ayına kadarki programı ise şöyle:

1-14 Mart (Murat Çağlayan-Resim)

15-31  Mart (A.Ü. G.S.F Seramik Ana Sanat Dalı Karma Sergisi)

4-15 Nisan (Firdevs Çalışkan-Resim)

18-29  Nisan (KASK 10. Fotoğraf Günleri)

2-13 Mayıs (Karikatür Festivali)

16-20 Mayıs (Hayat Sadece Çoktan Seçmeli Bir Şık Değildir- Şiir ve Resim)

23-3 Haziran (Nurettin Bektaş-Heykel)

6-10 Haziran (Kocaeli Güzel Sanat Anadolu Lisesi ) Yıl Sonu Sergisi

13-17 Haziran (Plastik Sanatlar Eğitim Merkezi) Seramik-Heykel

20-24 Haziran (Plastik Sanatlar Eğitim Merkezi) Karma, Geleneksel Sanatlar Sergisi