Sahil bölgelerinde sivrisinek operasyonu

Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı ekipler, tatilcilerin sivrisinek sorununu kökünden çözmek için larvaları imha ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz sıcaklarının iyiden iyiye arttığı şu günlerde sahil beldelerinde yaşanan sivri sinek sorununu ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarını hızlandırdı. Bu amaçla özel bir ekip oluşturan Büyükşehir Belediyesi, sahillere yakın durgun su birikintileri ile dere yataklarında ilaçlama çalışması yapıyor.

LARVA DÖNEMİNDE İMHA
Özellikle hafta sonları binlerce kişinin tatil için akın ettiği Karadeniz sahillerinin sivrisineklerden arındırılmasını amaçlayan çalışmaya, dün Kerpe`den start verildi. Bölgede önce geniş bir alan araştırması yapan belediye görevlileri, daha sonra belirledikleri noktaları ilaçladı. Sivrisineklerden çok sivrisineklerin larva dönemlerini geçirdiği üreme yerlerini hedef alan ekipler, çalışmalarına diğer sahil beldelerinde de yaz boyunca devam edeceklerini açıkladı.

İLAÇLAMA ZARARLI DEĞİL
Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdür Vekili Orhan Altuntaş, insan sağlığı için büyük tehdit oluşturan sivrisineklerle mücadelede başarılı olabilmek için “kaynağında uygulama”nın şart olduğunu söyledi. Uygulamanın biyolojik ilaçlarla gerçekleştirildiğine dikkat çeken Altuntaş, “Biyolojik ilaç hedef dışı canlılar için tehlike arz etmiyor. Dolayısıyla sivrisinekle mücadele ederken, doğaya ve onun diğer canlılarına zarar vermiyoruz” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!