Sağlık ekibi okul yolunda

Büyükşehir, ilköğretim öğrencilerini eğitmeye devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geçen yıl ilköğretim okullarına yönelik İzmit merkezden başlattığı, gıda, sağlık ve hijyen eğitimlerine kaldığı yerden devam ediyor. Bu yıl 68 okula gidecek olan ekipler, sigaranın zararlarından doğru beslenmeye kadar pek çok konuda öğrencileri bilgilendirecek.

BU YIL 68 OKULDA
Geçen sene İzmit´te 24 okula eğitim veren Büyükşehir Belediyesi bu yıl, Gebze, Kandıra, Gölcük, Derince ve Karamürsel´deki 68 okulu programına aldı. Eğitimler, Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı´na bağlı gıda kontrol ve sağlık işleri şube müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülecek ve okulların kapanacağı Haziran ayına kadar tamamlanacak.

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN
Sağlıklı nesillerin yetişmesine büyük önem verdiklerini söyleyen Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, bu nedenle okullara yönelik eğitim programına devam ettiklerini söyledi. Özellikle ilkokula bu yıl başlayan çocukların hijyen konusunda oldukça sıkıntı çektiğini ifade eden Dr. Poyraz, oluşturulan ekibin bu konuda da bilgi aktaracağını vurguladı. Poyraz, çağın en büyük tehlikelerinden birinin sigara olduğuna dikkat çekerek, “Eğitim kapsamında sigaranın zararlarını çocuklarımıza ayrıntılı bir şekilde anlatacağız. Sigaradan neden uzak durmalarını gerektiğini, sigaranın insan vücuduna verdiği zararları göstereceğiz. Sağlıklı bir yaşam için sigaradan uzak durmalarını anlatacağız” dedi.

8 KİŞİLİK EKİP
Okullardaki eğitimi Gıda Kontrol ile Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü´ne bağlı 8 kişilik bir ekip yürütecek. Sağlık ekibi hemşireler Gülay Örçün- Öznur Ceylan, sağlık memuru Naci Atıcı, gıda mühendisi Neslihan Demirhan, kimyager Sinan Korkut ile gıda teknikerleri Zeynel Ulukut, Betül Köstence ve Sevgi Kurt ve ulaşım görevlisi Zekeriya Çetin´den oluşuyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!